Το ευχαριστώ των φίλων της Ηριάννας: Οι κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται, το DNA δεν είναι φίλτρο καταδίκης (video)
Πανηγυρική ήταν η χθεσινή ημέρα για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, καθώς οι δύο νέοι αθωώθηκαν ομόφωνα, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την υπόθεση.

Και οι δύο νέοι αθωώθηκαν ομόφωνα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Αμέσως μετά την απόφαση η μητέρα του Περικλή κατέρρευσε για λίγα λεπτά μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Το δικαστήριο με την απόφασή του δικαιώνει τους δύο νεαρούς πρώην πλέον κατηγορούμενους που όμως παρέμειναν έγκλειστοι περισσότερο από ένα χρόνο καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο όχι μόνο τους φόρτωσε 13 χρόνια κάθειρξη αλλά δεν ανέστειλε και την ποινή τους.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι φίλοι της Ηριάννας, αναφέρουν στη σελίδα στο Facebook, την οποία είχαν δημιουργήσει για την υποστήριξή της, πως η χθεσινή δίκη είναι «μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για ζητήματα ατομικών ελευθεριών αλλά και ορθής δικαστηριακής πρακτικής».

Η ανακοίνωση στη σελίδα “Για την Ηριάννα Β.Λ.”: 

Μας πήρε 13 μήνες αλλά για πρώτη φορά από τότε που φτιάξαμε τη σελίδα, θα γράψουμε κάτι ευχάριστο!

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν τη χαρά μας και τα όσα ζήσαμε.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε δημόσια και μέσα από την καρδιά μας όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Ηριάννα σε αυτό τον αγώνα.

Επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συνηγόρους υπεράσπισης Ελένη Κοκκονούζη και Νίκο Βιτώρο (για την Ηριάννα) και Μαρίνα Δαλιάνη και Νίκο Δαμασκόπουλο (για τον Περικλή).

Κρατάμε τα σημαντικά από αυτή τη δίκη. Πέραν του προφανούς που είναι η αθώωση αυτών των 2 νέων παιδιών, η δίκη αυτή αφήνει μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για ζητήματα ατομικών ελευθεριών αλλά και ορθής δικαστηριακής πρακτικής. Το δικαστήριο είπε με τον πλέον εμφατικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι ΔΕΝ ποινικοποιούνται οι κοινωνικές σχέσεις, οτι το DNA ΔΕΝ είναι ένα μαγικό φίλτρο που καταδικάζει όποιον τύχει και ΔΕΝ είναι αποδεκτό να μπαίνει κόσμος φυλακή χωρίς αποδείξεις.

Αυτά από μας για τώρα. Καλό βράδυ και πάλι, μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ”.

Η ανάρτηση κλείνει με ένα βίντεο:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook