Εν μέσω έντασης ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη κατάθεση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδα Φύσσα, με την τελευταία να εκσφενδονίζει -ενώ αποχωρούσε από το βήμα του μάρτυρα- ένα μπουκάλι με νερό προς την πλευρά των κατηγορουμένων.

“Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι”, φώναξε η ίδια προς τον δολοφόνο του παιδιού της, Γιώργο Ρουπακιά, με έναν φίλο του 34χρονου μουσικού που βρισκόταν στο ακροατήριο να φωνάζει επίσης προς την πλευρά του: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια π…», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».

Νωρίτερα, στην αμφίδρομη ύποπτη οικειότητα που εξ αρχής είχε αναπτύξει ο Ρουπακιάς με μια σειρά Αστυνομικών και η οποία αποκαλύφθηκε (κυρίως) κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο τμήμα, επικεντρώθηκε η Μάγδα Φύσσα, στην έναρξη της σημερινής κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

ÄÉÊÇ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ ÖÕÓÓÁ ÌΗ μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, απαντώντας στις πρώτες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αποκάλυψε πως η πρώτη δράση του Ρουπακιά προς τον αστυνομικό ήταν «είμαι δικός σας». Και όταν ο αστυνιομικός τον ρώτησε αν εννοεί ότι και αυτός υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ, αυτός εισέπραξε την απάντηση: «Όχι, Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την Μάγδα Φύσσα, αυτή η καταγγελία-αποκάλυψη προέρχεται από τον ίδιο τον αστυνομικό που έφτασε δίπλα στον Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας.

«Μετά πήγε στο τμήμα και συμπεριφερόταν σαν να ήταν οικείος χώρος. Η Αστυνομία δεν έπιασε τους άλλους αλλά φίλους του Παύλου. Τους έβαλαν μαζί με δολοφόνο σε 1 δωμάτιο. Δεν γνώριζαν τότε οι φίλοι του Παύλου τον δολοφόνο, αλλά με την άνεση που είχε πίστευαν πως ήταν υπάλληλος. Καθόταν σταυροπόδι, μιλούσε στο κινητό. Μετά τα παιδιά ενημερώθηκαν οτι πέθανε ο Παύλος.Τότε ο δολοφόνος θορυβήθηκε και ζήτησε να τον βάλουν αλλού και του είπε ο αστυνομικός πήγαινε στον τρίτο. Τα παιδια είπαν οτι αστειευόταν μαζί τους, ρωτούσε γιατί είστε εδώ, και έλεγε: Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είμαι Χρυσή Αυγή από παπούτσια μου; Ξέρω πως τον άφησαν ελεύθερο άρα ήταν οικείος ο χώρος, ανέβηκε στον τρίτο χωρίς συνοδεία, θα μπορούσε να φύγει», δήλωσε η μητέρα του Παύλου, περιγράφοντας τις πρώτες –εξοργιστικές- αντιδράσεις του Ρουπακιά.

ÄÉÊÇ ×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ ÑÏÕÐÁÊÉÁÓ Ã«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε “είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε”. Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η ίδια συμπληρώνοντας, με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η Μάγδα Φύσσα είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ’ έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».

“Υπάρχει εκεί έξω μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο”, δήλωσε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, απαντώντας για την εικόνα που είχε για τη Χρυσή Αυγή πριν από τη δολοφονία του παιδιού της: (σ.σ. “Ήξερα) πως ήταν μια εγκληματική οργάνωση αλλά όχι με τον τρόπο που το βιώσαμε. Ήρθαν σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου έτσι απλά. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;”, διερωτήθηκε φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να καθίσει στο βήμα του μάρτυρα.

Αναφερόμενη στο οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας επεσήμανε την ύπαρξη του βίντεο στο οποίο, πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17 του ίδιου μήνα, ο Γιάννης Λαγός, έχοντας δίπλα του τον κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία, Αναστάσιο Μιχάλαρο, λέει ότι «θα καθαρίσουνε τον τόπο (σ.σ. το Πέραμα) και τη Ζώνη από τους συνδικαλιστές» για να κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή.

Η μάρτυρας μιλώντας για τον Ν. Μιχαλολιάκο είπε: «Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του ’45. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών». Η φράση αυτή της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε χειροκροτήματα στην αίθουσα και την αντίδραση της προέδρου που ζήτησε να υπάρξει ησυχία στο ακροατήριο.

Λίγο μετά, ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε τον πατέρα του 34χρονου μουσικού, καθώς ο κ. Φύσσας φώναξε, με αφορμή ερωτήσεις που δεχόταν η σύζυγός του, ότι το σχέδιο της υπεράσπισης είναι να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τη μάρτυρα. Ο Παναγιώτης Φύσσας είπε προς τον κατηγορούμενο: «Τι με κοιτάς έτσι με στυλάκι “θα σου δείξω εγώ;”». Η πρόεδρος φώναξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να γυρνάνε προς τα πίσω.

Με την ολοκήρωση των απαντήσεων της μητέρα του Φύσσα, στο βήμα ανέβηκε η Ειρήνη, αδελφή της Μάγδας Φύσσα, η οποία περιέγραψε στην σύντομη κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. “Τον είδα παγωμένο… νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει.

Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας”. Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 9 το πρωί.

Στην έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος γνωστοποίησε την απόφαση να απορρίψει τελικά το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την προβολή των βίντεο τονίζοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο υλικό θα εξεταστεί στην ώρα τους.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας