Την Πέμπτη η εκδίκαση της αγωγής Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα

Το πρωί της Πέμπτης στις 8:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με την απαίτηση της καταβολής του ποσού των 100.000 ευρώ από τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στο altsantiri.gr τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χαρακτηρίσει με νόημα ως «περίεργο» το γεγονός ότι ορίστηκε δικάσιμος για την αγωγή Σαμαρά μέσα σε ενάμιση μήνα, σε αντίθεση με την αγωγή της ΟΙΕΛΕ κατά του πρώην πρωθυπουργού, η οποία προηγούνταν χρονικά σχεδόν μήνες.

Σε σημερινή της ανακοίνωσή η ΟΙΕΛΕ χαρακτηρίζει το ποσό που ζητά ο κ. Σαμαράς ως εξοντωτικό «που δεν έχει ως στόχο την «ηθική ικανοποίηση» του επιτιθέμενου, αλλά την τιμωρία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Είναι, δε, η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην Πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει».

 Όπως υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ «δεν μας προκαλεί έκπληξη η ενέργεια του κ. Σαμαρά. Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται από την εύλογη προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε ακόμη και μετά θάνατον την τιμή της συναδέλφου μας ΦώφηςΜπουλούτα που «τιμωρήθηκε» με απόλυση, διότι έπραξε το καθήκον της, που ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και σωματικά περνώντας έναν πρωτοφανή Γολγοθά, ενώ ήταν βαριά άρρωστη, κάτι που γνώριζαν αυτοί που την εκδίωξαν άδικα από το σχολείο της!».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Ομοσπονδία σημειώνει πως δεν διατηρεί αυταπάτες για την επίθεση εναντίον της, καθώς αντιλαμβάνεται «ότι η μάχη που δώσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Σαμαρά ενάντια στο ξήλωμα της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενάντια στην απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, στα συνεχή νομοθετικά δώρα στους μεγαλοσχολάρχες με αποτέλεσμα μια ομάδα 150 επιχειρηματιών να επωφεληθεί με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν την ίδια ώρα εξαθλιώνονταν οικονομικά οι εργαζόμενοι και αιμορραγούσαν τα δημόσια ταμεία, ενάντια στη γιγάντωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενοχλεί τον πρώην Πρωθυπουργό».

«Ακόμη περισσότερο όμως ενοχλεί το ότι η ΟΙΕΛΕ είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικούς πάτρονες, χωρίς διασυνδέσεις και εξαρτήσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή», προσθέτει.

Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι η δράση της και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της την έχουν βάλει στο στόχαστρο πολιτικών-επιχειρηματικών κύκλων και ΜΜΕ. «Οι επιθέσεις που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ακραία δυσανάλογες του μεγέθους της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν απορούμε. Στεκόμενοι στο μεταίχμιο ανάμεσα στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελούμε τον τελευταίο θύλακα προστασίας του δημόσιου αγαθού της Παιδείας απέναντι σε όσους ονειρεύονται να στήσουν στη χώρα μας το σχολείο της αγοράς. Ένα σχολείο που θα εκδίδει τίτλους σπουδών μόνο για τους γόνους της ελίτ και θα τους ανοίγει τις πύλες για το Πανεπιστήμιο και τις καλοπληρωμένες θέσεις της αγοράς εργασίας, καταδικάζοντας τη μεγάλη πλειονότητα των παιδιών σε ένα μέλλον μιζέριας. Ένα σχολείο αναπαραγωγής ακραίων εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων», τονίζει.

Συνοψίζοντας, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αύριο, επομένως δεν δικάζεται μόνο η ΟΙΕΛΕ.

  • Δικάζεται ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας και το συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Δικάζεται κάθε εργαζόμενος που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Δικάζεται κάθε εκπαιδευτικός που επιδιώκει να κάνει σωστά και με αξιοπρέπεια τη δουλειά του.
  • Δικάζεται η ισονομία και η ισοπολιτεία, το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική τους θέση, στο αγαθό της μόρφωσης».

«Ήδη πλήθος πολιτών με μηνύματα και τηλεφωνήματα, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις με ψηφίσματά τους (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΕΛΜΕ Ε’ Αθήνας και Ημαθίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Ομοσπονδία μας. Έχουμε ενημερωθεί ότι μέχρι το βράδυ θα κατατεθούν πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης από συλλογικούς φορείς», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Ποιοι φορείς συμπαραστέκονται στην ΟΙΕΛΕ:

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

ΕΛΜΕ Ημαθίας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook