Τεράστιες καταστροφές από το χαλάζι και στη Θράκη – Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στον Ίασμο (video)
Πολύ μεγάλες καταστροφές συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) και στη Θράκη από χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν απίστευτο. Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στον Ίασμο…

Στην περιοχή Μάκρης – Δικέλλων στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο οι καταστροφές ήταν μεγάλες, έσπασαν αυτοκίνητα και σκεπές σπιτιών.

Λίγο μετά τις 17:00, σε επιβεβαίωση και των σχετικών προβλέψεων ξεκίνησε τόσο στο κέντρο της Κομοτηνής όσο και σε οικισμούς της Ροδόπης έντονη κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τη δυνατή βροχή και τους ανέμους, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων έπεσε και χαλάζι.

Στην κωμόπολη Ίασμος, η βροχή «κατέβασε» όλη τη λάσπη από το βουνό, κι έτσι πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, αλλά και οικιακούς μπαχτσέδες με χαρακτηριστικές μαρτυρίες των κατοίκων της Κρωβύλης, της Μεσσούνης αλλά και περιοχών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ενώ στην περίπτωση της πρώτης σημειώθηκαν καταστροφές και σε οικείες κυρίως από το χαλάζι.

Χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ενδεικτική η αναφορά των υπευθύνων των «Θρακικών Εκκοκιστηρίων»: «Η καταστροφή στη Ροδόπη από το χαλάζι είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη. Και αυτό διότι για πρώτη φορά έπιασε τόσο μεγάλη έκταση και δεν ήταν απλώς τοπικά. Ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο μέρος κατέστρεψε τα πάντα. Χάθηκαν πολλές χιλιάδες στρέμματα».

Στις περιοχές του Ροδίτη αλλά και στον δρόμο προς Ξυλαγανή έπεσαν σπασμένα κλαδιά δέντρων και κατά περιπτώσεις και ολόκληρα δέντρα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η κίνηση των οχημάτων. Στα εν λόγω σημεία κλήθηκε η πυροσβεστική για την απομάκρυνσή τους, ενώ υπήρχαν και μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος.

Στην Κομοτηνή κλειστή παραμένει η δυτική είσοδος – έξοδος της πόλης, καθώς έχει συγκεντρωθεί αρκετός όγκος νερού. Συνίσταται μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, καθώς και η αποφυγή διέλευσης από τις ιρλανδικές διαβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην περιοχή της Ροδόπης τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά τις 9.00 το βράδυ.
(πληροφορίες από paratiritis-news.gr/e-evros.gr/Χρόνος Εφημερίδα/evros24.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook