Τελικά πόσο δουλεύουν οι Έλληνες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους; Τι λένε τα στοιχεία της Eurostat
  • Στην κορυφή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα
  • Διαχρονικά οι εργαζόμενοι στη χώρα δουλεύουν πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ
  • Πόσο έχει αλλάξει το ποσοστό τα τελευταία χρόνια

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Σαββατοκύριακου που πέρασε έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ξεκαθάρισμά του ότι… δεν θα σταθεί εμπόδιο σε εργαζόμενους και εργοδότες που θέλουν να καθιερώσουν την 7ήμερη εργασία.

Έχοντας προ πολλού χαρακτηρίσει το 8ωρο ξεπερασμένο, αλλά και αχρείαστη τη 13η σύνταξη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να κάνουν από πενθήμερη επταήμερη εργασία, με καλύτερες αμοιβές απ’ ό,τι είχαν πριν, γιατί να μπούμε εμείς εμπόδιο; Δεν ζούμε στη δεκαετία του ’80». 

Πώς όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και τι θα σημαίνει για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα; Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Eurostat, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ανέκαθεν βρίσκονταν πάνω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα νούμερο που παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις, είναι όμως σταθερά στην κορυφή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των ωρών ανά εβδομάδα στην Ελλάδα, είναι 42, «χτυπώντας» πρωτιά για το 2018, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί με 40,7, και στη συνέχεια να βρίσκονται Πολωνία (40,4), Βουλγαρία (40,1) και Σλοβακία (40).

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook