Ταλαιπωρία στην επιστροφή χιλιάδων εκδρομέων (εικόνες)

  • Έκτακτα μέτρα της τροχαίας
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
  • Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στις Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας
  • Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των Θεσσαλονικέων
  • Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων από τη δυτική Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα Δευτέρα η τροχαία καθώς επιστρέφει στο κλεινόν άστυ η μεγάλη πλειοψηφία των εκδρομέων του Πάσχα. Τροχονόμοι βρίσκονται σε κομβικά σημεία και στα διόδια προκειμένου να επιτηρούν τους οδηγούς.

Από το μεσημέρι κορυφώθηκε η κίνηση στις εισόδους των εθνικών οδών και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του ενάμιση τόνου έως αργά το βράδυ.

«Ομαλοποιείται σιγά – σιγά η κυκλοφορία στο ύψος της Ελευσίνας όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή. Εκτιμώ ότι το αργότερο σε μισή ώρα δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο σημείο». Αυτά τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από λίγα λεπτά, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης, από την Ελευσίνα όπου βρίσκεται αυτή την ώρα και συντονίζει το έργο των Υπηρεσιών της Τροχαίας.

Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα. Σημειώνεται ακόμη, ότι στις 22:00 έληξε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί έκτακτα ημερήσια δρομολόγια των πλοίων για όσους βρέθηκαν στα νησιά.

Έκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιήσουν και τα  λεωφορεία ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον αφίξεις των αεροπορικών εταιρειών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν αυξημένη την εφετινή έξοδο για το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας καθώς δεν θα έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό.

Ουρά 7 χιλιομέτρων στην «Ιονία Οδό»

Στα επτά χιλιόμετρα έφθανε περίπου στις 23:00 το βράδυ η ανάσχεση της κυκλοφορίας στην «Ιονία Οδό», από το ύψος της Γαβρολίμνης, μέχρι και το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα αρχίζουν να μειώνουν ταχύτητα πριν φθάσουν στην Γαβρολίμνη και συγκεκριμένα στο ύψος της κοινότητας Περιθώριο.

Στο μεταξύ, στην περιοχή υπάρχουν αστυνομικοί της Τροχαίας και περιπολικά, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων

 

Επίσης, μικρή ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρείται στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας.

Ακόμη, στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, από την Πάτρα έως και τον κόμβο Καλαβρύτων, υπάρχει αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, ενώ η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ελευσίνα και στα διόδια Καλαμακίου

Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων.

Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Θεσσαλονίκη: Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων οι οποίοι είχαν φύγει εκτός της πόλης, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα είναι υποτονική, ενώ στον αντίποδα, αυξημένη καταγράφεται από την Κατερίνη.

Ειδικότερα, στα διόδια των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, άνοιξαν ήδη δύο φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Το απόγευμα, λειτουργούσαν επτά ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και πέντε προς Αθήνα.

Χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Λάρισα: Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο βρίσκονται περιπολικά της Τροχαίας αλλά προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)