Το σχέδιο για τη δημιουργία νέας δομής στα πρότυπα της θερμοκοιτίδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη της ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών και εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης μέσω νεοφυών επιχειρήσεων, συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας.

Όπως επισημάνθηκε, στόχος είναι θα τεθεί σε λειτουργία η δομή μέσα στο 2017.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική για μια τέτοια προσπάθεια, διότι έχει το ιδανικό μέγεθος ως πόλη και τις ιδανικές συνθήκες: το δήμο Θεσσαλονίκης ως κεντρική τοπική αρχή της πόλης, το Πανεπιστήμιο με την μεγάλη ερευνητική και τεχνολογική του δύναμη, τη ΔΕΘ που μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο με τα Βαλκάνια και που έχει την τεχνογνωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένας «πνεύμονας ιδεών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Η ενθάρρυνση της παραγωγής ψηφιακών εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη καθώς θα συνεισφέρει στη βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης λειτουργικών δαπανών, στην ενίσχυση της διαφάνειας, στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στα διάφορα επίπεδα λειτουργίας του κράτους (δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, ΟΤΑ κοκ), στην εναρμόνιση με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, αλλά και στην ανάπτυξη ενός τοπικού/εγχώριου οικοσυστήματος συναφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας (ανάπτυξη νέων προϊόντων, συντήρηση, εκπαίδευση κοκ).

«Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι το παρόν και το μέλλον. Ως δημοτική Αρχή μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να προχωρήσει αυτός ο τομέας – και ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα – γιατί θα σημάνει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διαφάνεια, τη συμμετοχικότητα αλλά και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Αυτό το σχέδιο για τη δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας που θα προωθήσει τα ψηφιακά εργαλεία για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης μέσω start-up επιχειρήσεων, εκτός των άλλων, θα στηρίξει το δυναμικό της πόλης και ιδίως τους νέους», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή δομή εξέφρασαν τόσο ο Πρύτανης του ΑΠΘ όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPΟ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας