Τα ψευδώνυμα του κυκλώματος «Ριχάρδος» – Ο «χοντρός», ο «Τούρκος» και ο «Βλάχος»
  • Ο γνωστός τηλεχυροδανειστής Ριχάρδος ήταν ο «χοντρός»
  • «Παππούς», «Ψηλός» και «Μαύρος» ήταν μερικά ακόμα από τα ψευδώνυμα
  • Ο τρόπος αποστολής του χρυσού

Συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, είχαν τα αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο γνωστός τηλεχυροδανειστής Ριχάρδος ήταν ο «χοντρός», γνωστός κοσμηματοπώλης, ήταν ο «Βλάχος», ενώ «Τούρκο» έλεγαν μέλος που συνελήφθη σε πολυτελές ρετιρέ στο Κολωνάκι.

«Παππούς», «Ψηλός» και «Μαύρος» ήταν μερικά ακόμα από τα ψευδώνυμα.

Οι εγκληματικές ομάδες έστελναν τα χρήματα στην επαρχία, για την προμήθεια χρυσού μέσω των επιχειρήσεων του Ριχάρδου μέσω ΕΛΤΑ. Την αποστολή έκανε ο έμπιστος του γνωστού ενεχυροδανειστή, με χρήματα που λάμβανε από τη γυναίκα, υπαρχηγό του κυκλώματος.

Ο τρόπος αποστολής του χρυσού

Τα κοσμήματα συγκεντρώνονταν σε χώρο στην οδό Αριστείδου και εν συνεχεία μεταφέρονταν για τήξη στο χυτήριο της οργάνωσης στην οδό Στουρνάρη. Οι ράβδοι χρυσού στέλνονταν στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία που έχουν ως αφετηρία την οδό Δράκοντος, απέναντι από τα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Τα πακέτα δίνονταν στον οδηγό χέρι- χέρι με ένα από τα μέλη της σπείρας να αναμένει πάνω σε αναμμένη μοτοσυκλέτα, ενώ διαπιστώθηκε και η αποστολή εκατοντάδων πακέτων με χρυσό μέσω αεροδρομίου, με νόμιμη αποστολή μέσω της εταιρίας του Ριχάρδου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook