Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους στο Μάτι (video)
  • Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ
  • Οι πολίτες με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή
  • Ξεμπλοκάρονται τα 31 εκατομμύρια ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους
  • Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν
  • Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Tις δράσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, την Τρίτη (23/07), ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό, ξεμπλοκάρονται τα 31 εκατομμύρια ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους, τα οποία «λιμνάζουν» εδώ και ένα χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

Επίσης, καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook