«Συνταγματικές οι αλλαγές της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», τονίζει ο Σταθόπουλος
«Το Σύνταγμα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο εξέχων νομικός, ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το θέμα που έχει προκύψει με την επιλογή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα, διαφώνησε ευθέως «με όσους συνταγματολόγους προσπαθούν, από το πνεύμα λένε του Συντάγματος, αόριστα και γενικά να συναγάγουν κάποια άλλη θέση».

Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, «αφορά την πολιτική ορθότητα και δεοντολογία την οποία πρέπει να τηρούμε» και όπως διευκρίνισε η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ήταν, μέχρι τώρα, σε αντίθεση με την πολιτική ορθότητα, γιατί ναι μεν είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες, αλλά τώρα που μπήκαμε στην ουσία σε προεκλογική περίοδο και οδεύει προς το τέλος της είναι πολιτικά ορθό, όχι νομικά, να μην αποφασίζει μόνη της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο έχει αλλάξει το σκηνικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «με εξέπληξε πολύ ευχάριστα αυτή η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, που έδειξε ότι είναι ένας σοβαρός και συνετός υπουργός, που άλλαξε το σκηνικό».

Και συνέχισε: «Μολονότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έδωσε αρνητική απάντηση, θα ευχόμουν να ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ και να δώσει πράσινο φως σε μια διαδικασία, απ’ την οποία θα κερδίσει η Δικαιοσύνη και θα κερδίσουμε όλοι».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα κόμμα η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί, ως τώρα. Σ’ αυτή την τελευταία φάση θα άξιζε τον κόπο να γίνει αυτή η συναινετική διαδικασία την οποία πρότεινε ο κ. Καλογήρου».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook