Συνελήφθησαν μέλη των Rotting Christ για τρομοκρατία

Μία απίστευτη είδηση έγινε γνωστή μόλις χθες, με πρωταγωνιστές μέλη της ελληνικής μέταλ μπάντας Rotting Christ.

Δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο frontman, Σάκης Τόλης και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης εμποδίστηκαν από την αστυνομία την ώρα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξή τους στη Γεωργία, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συναυλίας τους.

«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο», εξήγησε σε δήλωσή του ο Σάκης Τόλης.

«Μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρόλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής. Όταν τους ρωτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν “εμπιστευτική”. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως σατανιστές, κι επομένως, ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος περιέγραψε ότι μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας είτε με τους δικηγόρους τους, είτε με την ελληνική πρεσβεία, για 12 ώρες.

«Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία, για να βρεθεί λύση» δήλωσε ο Σάκης Τόλης.

Τελικά, το θέμα λύθηκε λίγες ώρες αργότερα και το συγκρότημα πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συναυλία.

Δείτε Επίσης