Συνελήφθη ο Άλκης Δαυίδ στην Καραϊβική – Με «κάνναβη 1,3 εκ. δολαρίων» στο ιδιωτικό του τζετ
Μπλεξίματα με τον νόμο για τον ελληνοκύπριο επιχειρηματία, Άλκη Δαυίδ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του λίγες μέρες αφού προσγειώθηκε στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής με το ιδιωτικό του τζετ, στο οποίο επέβαινε και ο διάσημος φίλος του, ο ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η Coca-Cola Hellenic Bottling Company, μετέφερε μαζί με τον συνεργάτη του, Τσέις Έργκεν, στο αεροπλάνο περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της Swissx, στο πλαίσιο του σχεδίου τους να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή.

Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι τους «έθεσαν υπό κράτηση» για οκτώ ώρες, πριν τους αφήσουν ελεύθερους. Λίγες ημέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 δολαρίων, παρέδωσε ωστόσο όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις Αρχές και έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.

Ο συνεργάτης του παραμένει στη φυλακή, καθώς η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη». Όσον αφορά τη σύλληψη του Έργκεν, κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις, όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».

Οι δύο επιχειρηματίες, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την κυβέρνηση του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις και τις αρμόδιες αρχές, η χώρα να μπει δυναμικά στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως, εκείνη της νόμιμης κάνναβης CBD. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα δίκαιο σύστημα που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και θα αξιοποιήσει το διεθνές δίκτυο διανομής Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις τα πιο περιζήτητα παγκοσμίως», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Παράλληλα, οι δύο μεγιστάνες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, που τους στηρίζει.

Οι νομικές ομάδες του Δαυίδ και του Έργκεν έχουν καταφθάσει στο νησιωτικό κράτος και έχουν εκφράσει την πρόθεση να καταθέσουν μηνύσεις εις βάρος του πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησής του. Από τη μεριά του, το γραφείο του πρωθυποπουργού, Δρ. Τίμοθι Χάρις, επισήμανε σε δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση δεν παρείχε καμία άδεια για την εισαγωγή φυτών ή σπόρων κάνναβης στην επικράτεια, ούτε συζήτησε με κάποιον αλλοδαπό πολίτη για τη σύσταση επιχειρήσεων που θα εμπορεύονται κάνναβη».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook