Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του «παππού»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

«Αν ο Λεμπιδάκης έφευγε από το κρησφύγετο ποιος θα είχε την ευθύνη;». Με αυτό το ερώτημα από πλευράς εισαγγελέως ο λεγόμενος «παππούς» της πολύκροτης υπόθεσης προχώρησε, κατά την απολογία του στη χθεσινή μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, στην αποκάλυψη μιας άγνωστης πτυχής σχετικά με τις συνθήκες φρούρησης των κρησφύγετων, στα οποία μεταφερόταν το θύμα κατά την 6μηνη περιπέτειά του.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, ένας εκ των τριών που είχαν εντοπιστεί στο ίδιο αυτοκίνητο που εγκλώβισε η Αστυνομία στις Σίσες, φέρει το παρανόμι «παππούς» που του είχε δώσει ο Λεμπιδάκης, όπως συνήθιζε να κάνει με τους φροντιστές του.

Ο «παππούς» , που ήταν φροντιστής του Λεμπιδάκη, προχώρησε απαντώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως σε διαχωρισμό των ρόλων. Όπως είπε, εκείνος ήταν μόνο φροντιστής, ενώ άλλος ήταν ο ρόλος του φροντιστή και άλλο ο ρόλος του φρουρού. «Δεν κρατούσα ποτέ όπλο. Δεν είχα δει στο πρώτο κρησφύγετο», φέρεται να υποστήριξε, τονίζοντας όμως ότι στο δεύτερο είχε δει, αλλά δεν το πλησίασε καν.

Εκνευρισμός και απειλές

Για μια ακόμη φορά η στάση των κατηγορουμένων προκάλεσε εκνευρισμό στους δικαστές, καθώς επιχειρούν να απεμπλέξουν συγκατηγορουμένους τους, αναιρώντας στοιχεία που έχουν ομολογήσει. Παράλληλα, και χθες δεν έλειψαν τα ξεσπάσματα και οι αναφορές για απειλές που αναγκάζουν τους κατηγορούμενους να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Συγκεκριμένα, η γενικευμένη δυσπιστία που προκαλούν οι περιγραφές των κατηγορουμένων στις απολογίες τους χαρακτήρισε τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, με τους δικαστές να αντιδρούν στη γραμμή που φαίνεται να ακολουθούν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι. Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται, κάποιοι επιχειρούν να διαφοροποιηθούν σε σχέση με τις αρχικές ομολογίες τους, είτε να απεμπλέξουν άλλους κατηγορούμενους που αρνούνται κάθε συμμετοχή τους στην υπόθεση, όπως έκανε χθες ο 47χρονος αγρότης που είχε ρόλο φρουρού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, στις περισσότερες φάσεις της πολύμηνης κράτησής του.

Ο 47χρονος αγρότης, που είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση, καταθέτοντας χθες εμφανίστηκε ως προστάτης του απαχθέντος επιχειρηματία. Ο ίδιος μονοπώλησε τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, καθώς επικαλέστηκε με τη σειρά του απειλές, όταν για μια ακόμη φορά πρόεδρος και εισαγγελέας επέκριναν τους κατηγορουμένους για την απόκρυψη της αλήθειας. «Δεν μπορώ να ομολογήσω. Κινδυνεύω αν μιλήσω. Έχει απειληθεί η οικογένειά μου», είπε.

Αναφερόμενος στον 46χρονο επιχειρηματία και τον 23χρονο αγρότη που συνελήφθησαν μαζί του στο μπλόκο της τροχαίας στις Σίσες, υποστήριξε ότι έμπλεξαν επειδή τον συνόδευσαν εκείνο το βράδυ, χωρίς να έχουν καμία σχέση είτε γνώση για την απαγωγή, αναιρώντας ωστόσο όσα είχε αναφέρει στην ανακρίτρια, ότι ένας από τους συνεπιβάτες του οχήματος ήταν εκείνος που έστελνε τα γραπτά μηνύματα στην οικογένεια Λεμπιδάκη.

«Τραγική… σύμπτωση» – Νέο ξέσπασμα από τον 46χρονο επιχειρηματία

Ο 46χρονος επιχειρηματίας κατηγορούμενος, με τη σειρά του, χαρακτήρισε τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον φρουρό του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Νωρίτερα απολογήθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος από την πλευρά του, αν και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την απαγωγή, δεν μπόρεσε να δώσει καμία εξήγηση στο δικαστήριο για τη συμμετοχή του στις μεταμεσονύχτιες συναντήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: neakriti.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook