Συναγερμός στον Βόλο – Βρέθηκαν τοξικοί λαγοκέφαλοι στον Παγασητικό
Επί ποδός βρέθηκαν οι ψαράδες του Βόλου όταν διαπιστώθηκε πως το τοξικό και επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος βρέθηκε στα νερά τους. Ήδη οι ειδικοί και το ΕΛΚΕΘΕ έχουν επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη ραγδαία αύξηση των λαγοκέφαλων στα νερά της χώρας μας.

Τα ψάρια αυτά αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς στη Μεσόγειο, καθώς εκλείπουν στα νερά αυτά οι φυσικοί θηρευτές τους.

Το είδος αυτό είναι πολύ επικίνδυνο καθώς είναι επιθετικό και τοξικό, εάν καταναλωθεί. Το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ μελετά την εξάπλωση και τη βιολογία του είδους από τότε που εμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες.

Ο λαγοκέφαλος, που προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει εισβάλει στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του καναλιού του Σουέζ την τελευταία δεκαετία και έχει εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες, έχοντας εγκαταστήσει -μέχρι στιγμής- μεγάλους πληθυσμούς στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Το ψάρι αυτό περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (κυρίως εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση βρώσης του από τον άνθρωπο, έως και θανατηφόρες, γι’ αυτό και συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωσή του.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook