Συναγερμός στον Βόλο – Σε καραντίνα άνδρας με φυματίωση
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς έφτασε στα επείγοντα ένας νεαρός αλλοδαπός που παρουσίαζε υψηλό πυρετό και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιλήφθηκαν αμέσως περί τίνος πρόκειται και μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός πάσχει από φυματίωση ανοικτού τύπου.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε καραντίνα στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, όπου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Ο αλλοδαπός ασθενής θα διακομιστεί σύντομα στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης ο ασθενής ενημέρωσε το προσωπικό του νοσοκομείου ότι είχε μεταβεί στον Βόλο με τρένο από τη Λάρισα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τηρώντας κατά γράμμα τη διαδικασία, ενημέρωσε την υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να ακολουθηθεί και ο απαραίτητος έλεγχος στους επιβάτες του τρένου, καθώς στην προκειμένη περίπτωση η νόσος είναι μεταδοτική.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook