Συγκινητικό – Καρέ καρέ η απευλευθέρωση πέντε μικρών αρκούδων από τον Αρκτούρο (video)
Τα πέντε μικρά αρκουδάκια που είχε περιθάλψει ο Αρκτούρος όταν τα βρήκε ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών, επέστρεψαν τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από έναν φορτισμένο συναισθηματικά αποχωρισμό.

Ο Λουίτζι είχε βρεθεί από πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας και η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Η μητέρας τους είχε σκοτωθεί.

Λίγες εβδομάδες αργότερα στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων, εντάχθηκαν και τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση «Four Paws», που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Τα αρκουδάκια, πριν την επιστροφή τους στη φύση, ναρκώθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA και τοποθέτηση μικροτσίπ, τους τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός και μπήκαν σε κλουβιά μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι.

Η Σοφία και ο Λουίτζι, εν μέσω πυκνής ομίχλης, αφέθηκαν ελεύθεροι σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπινες εγκαταστάσεις και οικισμούς, ενώ την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον της Βουλγαρίας για τη Radostina, τον Jonas και τον Mitko, ανέλαβε η οργάνωση Four Paws και οι βουλγαρικές αρχές, με την καθοδήγηση του Αρκτούρου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, δρα Βιολογίας Αλέξανδρο Καραμανλίδη, «φέτος, για πρώτη φορά, ο “Αρκτούρος” κλήθηκε να συμβάλει στην περίθαλψη νεαρών αρκούδων από τη Βουλγαρία, γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει η ερευνητική του ομάδα στον τομέα αυτό».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, video από Αρκτούρο)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook