Την αθώωση της καθαρίστριας από τον Βόλο ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε σήμερα η αίτηση αναίρεσης στην  υπόθεση της 53χρονης από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό ως καθαρίστρια.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αθώωση της 53χρονης γυναίκας.

Στην αγόρευσή της προς το ποινικό τμήμα η αντεισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι η 53χρονη  διέπραξε το αδίκημα της απάτης άπαξ, από το οποίο το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε, αφού είχε προϋπολογίσει τα χρήματα που θα έδινε στους εργαζόμενούς του και δεν διέθεσε περισσότερα από αυτά.

Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κηρύξει αθώα την 53χρονη νομικοί εκτιμούν ότι δεν χρειαστεί να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του Παντεμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για να δικαστεί εκ νέου.

«Σας ευχαριστώ όλους που σταθήκατε στο πλευρό μου, είμαι πολύ χαρούμενη, έχω μετανιώσει για το λάθος που έκανα, αλλά το έκανα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου», είπε η καθαρίστρια.

Να σημειωθεί πως η η καθαρίστρια είχε μπει φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να γίνει η πρόσληψη και γι’ αυτό τον λόγο καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα.

Η 53χρόνη καθαρίστρια καταδικάστηκε στη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή, αυτή των δέκα ετών. Ωστόσο, αυτό, δυστυχώς, της στέρησε την ελευθερία της λόγω των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 53χρόνη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook