Στον ανακριτή μάνα και κόρη για τη δολοφονία του βρέφους στην Πετρούπολη

  • Οι δυο γυναίκες κατοικούν πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος στις 28 Φεβρουαρίου
  • Η 19χρονη μητέρα του βρέφους είναι αυτή που το στραγγάλισε ενώ η 54χρονη μητέρα το πέταξε στον κάδο απορριμάτων

Τετ α τετ με τον ανακριτή θα βρεθούν το πρωί της Πέμπτης, η 19χρονη και η μητέρα της, οι οποίες κατηγορούνται για τον θάνατο του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό, στις 28 Φεβρουαρίου, στην Πετρούπολη

Η μητέρα της 19χρονης που έφερε στον κόσμο το μωρό, κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, καθώς ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων.

Οι ομολογίες των δυο γυναικών, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, σοκάρουν.

Η νεαρή κοπέλα ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι διαπίστωσε πως περιμένει παιδί στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. «Με κυρίευσε ο φόβος , φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα . Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. …..», είπε στην προανακριτική της ομολογία, περιγράφοντας πως γέννησε, αλλά στη συνέχεια έδεσε τον λαιμό του παιδιού με τον λώρο και με ένα κορδόνι, ενώ του έβαλε χαρτί στο στόμα.

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την πράξη τους οι δυο κατηγορούμενες επικαλέστηκαν την ντροπή αλλά και την αντίδραση του κόσμου στην περίπτωση που γίνονταν γνωστά τα μοιραία γεγονότα.

Η 64χρονη προανακριτικά ισχυρίστηκε πως από τον Φεβρουάριο και μετά ζούσε με τον φόβο μήπως πάει φυλακή η ίδια ή η κόρη της και για το λόγο αυτό δεν είπε ποτέ τίποτα σε κανένα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, η μητέρα της κοπέλας πάσχει από χρόνια κατάθλιψη, γεγονός που γίνεται γρήγορα και εύκολα αντιληπτό, όταν την αντικρίσει κανείς. Κατά πληροφορίες, η υπεράσπιση έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή ψυχιάτρου, προκειμένου να περιγράψει την ψυχική κατάσταση των δύο γυναικών ενώπιον των δικαστικών αρχών.