Στο Συμβούλιο Εφετών το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

  • Την ερχόμενη Παρασκευή το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών θα εξετάσει το αίτημα των τουρκικών αρχών
  • Σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής προκειμένου να δικαστούν για οκτώ αδικήματα
  • Πρόκειται για το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών

Το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών με το οποίο ζητούν την παράδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, θα εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018.

Αναλυτικότερα, το αρμόδιο κακουργιοδικείο της γειτονικής χώρας εκζητεί τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στην γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής τους προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα της: 1. Απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της. 2. Απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης. 3. Απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της. 4. Συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. 5. Απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως. 6. Λιποταξίας σε ξένη χώρα. 7. Κλοπής στρατιωτικού υλικού. 8. Πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ενώ οι δικηγόροι των οκτώ τούρκων αξιωματικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, θα αντικρούσουν το αίτημα των αρχών της γείτονας χώρας.

Όπως είναι γνωστό, οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook