Στο πειθαρχικό της Βουλής παραπέμπεται ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας

  • Η πειθαρχική ποινή, που προβλέπεται μπορεί να είναι και η οριστική παύση
  • Ο χρυσαυγίτης συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους
  • Ο Χρήστος Ζέρβας είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες
  • Ο συλληφθείς είναι μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή
  • Ο 42χρονος χρυσαυγίτης προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον 14ο ανακριτή, καθώς αναγνωρίστηκε από το θύμα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, παραπέμπεται από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Χρήστος Ζέρβας, μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του γραμματέα της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 24χρονου φοιτητή στην περιοχή Ελληνορώσων.

Η πειθαρχική ποινή, που προβλέπεται για την περίπτωση του εν λόγω μετακλητού, μπορεί να είναι και η οριστική παύση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, με επιστολή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επικαλείται το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο διαβιβάστηκε και στη Βουλή, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Χρήστου Ζέρβα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

«Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει:

«Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».

Προκειμένου να σώσει ότι δεν σώζεται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να υπέγραψε την απόλυση του Ζέρβα. 

Παρά την πράξη απόλυσης που υπέγραψε ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο γγ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία αλλά με σημερινό αριθμό πρωτοκόλλου την πράξη απόλυσης του Χρήστο

Ο 42χρονος χρυσαυγίτης προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον 14ο ανακριτή, καθώς αναγνωρίστηκε από το θύμα.

«Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος, ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ’ επανάληψη με έχει απειλήσει «να δεις τι θα σου κάνω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία»», είπε ο κατηγορούμενος κατά την έξοδό του από τον ανακριτή.

«Αποδείχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή κυνηγάει όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα», δήλωσε η μητέρα του 24χρονου φοιτητή.

Ο 42χρονος χρυσαυγίτης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ναζιστική οργάνωση στο νομό Αρταςγραμματέας στην Τοπική Οργάνωση της ΧΑ Αμπελοκήπων και διατηρούσε καφετέρια – στέκι – ορμητήριο χρυσαυγιτών στην περιοχή.

Ο Χρήστος Ζέρβας είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

(Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)