• Προκειμένου να ενεργοποιηθεί διαδικασία «επί παραβάσει» κατά της Ελλάδας
  • Σύμφωνα με την Ολομέλεια, πλήττονται τα δικαιώματα που ανάγονται στο πεδίο των θεμελιωδών ελευθεριών

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σύμφωνα με το άρθρο 258 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για το ασφαλιστικό, προκειμένου να ενεργοποιηθεί διαδικασία «επί παραβάσει» κατά της Ελλάδας, όπως αποκαλείται νομικά.

Η Ολομέλεια αναφέρει ότι «η ασφαλιστική αντι-μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα φορολογικά βάρη, έχει απροσχημάτιστο δημευτικό αποτέλεσμα για το εισόδημα των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η φορολογική και ασφαλιστική πολιτική παραμένει μεν, καταρχήν, στην κυριαρχία των κρατών-μελών, αλλά όταν η άσκησή της πλήττει θεμελιώδεις αρχές των ιδρυτικών Συνθηκών, εμπίπτει στο δικαιοδοτικό έλεγχο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ)».

Σύμφωνα με την Ολομέλεια, πλήττονται τα δικαιώματα που ανάγονται στο πεδίο των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως κατοχυρώνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Ειδικότερα, θίγονται το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η επαγγελματική ελευθερία, ενώ δυσανάλογα επιβαρύνεται και το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών σε δικαστήριο (άρθρο 6 ΕΣΔΑ).ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας