Στα χέρια της αστυνομίας ο δολοφόνος της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα

  • Μετά από μία εβδομάδα, ο δράστης παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, φοβόταν περισσότερο τις πράξεις αντεκδίκησης των Ρομά παρά τη σύλληψη
  • Πού κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες

Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον 34χρονο επιχειρηματία κρεοπώλη ο οποίος την περασμένη Δευτέρα πυροβόλησε και σκότωσε την 13χρονη Ιωάννα μέσα σε καταυλισμό Ρομά στην Άμφισσα.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του εξαφανίστηκε αλλά σήμερα, μετά από μία εβδομάδα, παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας για να αποφύγει κυρίως το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους Ρομά και δευτερευόντως τη σύλληψη.

Από την πρώτη στιγμή, το κλίμα στον καταυλισμό των Ρομά ήταν ιδιαίτερα τεταμένο με κάποιες φωνές να υποστηρίζουν πως «θα καεί η πόλη» ως αντεκδίκηση ενώ ομάδα ατόμων έσπασε το κρεοπωλείο του δράστη και έκαψε το αυτοκίνητό του. Παράλληλα, το κλίμα στην πόλη ήταν έντονο ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες μεταξύ κατοίκων και Ρομά σε καφετέριες και καφενεία.

Ωστόσο, η σύλληψη και η τιμωρία του δράστη αναμένεται να αποτελέσει βάλσαμο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Το χρονικό

Ο 34χρονος δράστης της δολοφονίας της 13χρονης Ιωάννας, επιχειρηματίας της περιοχής φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς τον στάβλο του και ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία.

Ο δράστης έφυγε από τον καταυλισμό, και επέστρεψε μαζί με το όπλο του. Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό.

Το άτυχο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook