Σοκαριστική μαρτυρία αστυνομικού από την πύρινη κόλαση: Βρήκα ένα κοριτσάκι νεκρό στους βράχους

Μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία από την πύρινη κόλαση της Ανατολικής Αττικής βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πύρινη μέτωπο και περιγράφει τα όσα βίωσε και είδε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος».

«Πήρα έναν συνάδελφο και με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ήταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Έρχονται δυο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι. Ένα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό».

Βρέθηκε όπως λέει στη συνέχεια πρώτα στον Νέο Βουτζά και είχαν κατεύθυνση προς Μάτι όταν, «μας σταματά ένας κύριος τρελαμένος και ζητά να τον βοηθήσουμε. Οι γονείς του είναι μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορεί να πάει εκεί να δει πως είναι».

Βοήθησαν τον άνθρωπο, οι ηλικιωμένοι σώθηκαν και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν για το Μάτι. Στη συνέχεια βρήκαν έναν άνθρωπο με ένα μηχανάκι που ζητούσε βοήθεια και τον ακολούθησαν.

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι” “ποιος είναι” “έχουμε καεί, που ήσασταν»… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Έλεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμμένη από μένα”.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τον αρχιφύλακα την ώρα που κουβαλούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως περιγράφει εκείνες τις ώρες δεν σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook