Σήμερα το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τον θάνατο του Ζακ
  • Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις
  • Δεν βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά στο αίμα του
  • Βρέθηκε μόνο πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον ΚΟΚ

Σήμερα το μεσημέρι θα παραδοθεί στην οικογένεια και την αστυνομία το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Αν, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρωθεί σήμερα το πόρισμα, αυτό θα γίνει στις 3 το μεσημέρι.

Οι ιατροδικαστές θα παραδώσουν το υλικό στην οικογένεια και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση. Στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ανατροπή των δεδομένων υπήρξε μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τοξικολογικής εξέτασης του θύματος, κατά την οποία δεν βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά στο αίμα του.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία.

Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook