Κρατικοί υπάλληλοι και δικηγόροι στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων – 23 συλλήψεις
  • Πολύμηνη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Η επιχείρηση έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Αλεξανδρούπολη και Λευκάδα
  • 16 ημεδαποί και επτά αλλοδαποί οι συλληφθέντες

Υπάλληλοι περιφερειών εκτός Αττικής και τουλάχιστον πέντε δικηγόροι, από Αθήνα και επαρχία, εμπλέκονται, σύμφωνα με αστυνομικές, πηγές, στη σοβαρή υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων, που εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας, σε συνεργασία με ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα σε Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Αλεξανδρούπολη και Λευκάδα, αφού είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία, ύστερα από παρακουλουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά επ’ αυτοφώρω, σε πόλη της επαρχίας, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της περιφέρειας και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι μόλις είχαν καταβάλει από 1.200 ευρώ έκαστος για τα έγγραφα νομιμοποίησής τους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις άλλων 19 ατόμων. Και οι 23 συλληφθέντες, (16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί), μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το agriniotimes.gr, τρία άτομα από το Μεσολόγγι έχουν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα άτομα αυτά είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και άλλον έναν άνδρα. Οι δυο άνδρες κατέχουν αξιώματα στην αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, σύμφωνα τοπικά μέσα των Τρικάλων, υπάρχει πιθανή εμπλοκή αυτοδιοικητικών και αστυνομικών της πόλης.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook