22-09-2019 | 03:46

Σαν σήμερα: Το 1953 ο Εγκέλαδος χτύπησε τα Επτάνησα και άφησε πίσω του 455 νεκρούς

Τραγικές μνήμες από την σεισμοπυρκαγία του 1953 ξύπνησαν σήμερα, καθώς στις 12 Αυγούστου σημειώθηκε ο πιο καταστρεπτικός σεισμός του περασμένου αιώνα, αφήνοντας, πίσω του νεκρούς και ερείπια.

Εξήντα έξι χρόνια πριν οι πόλεις και τα χωριά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα, έντασης 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 455 νεκρούς, 2.412 τραυματίες και 21 αγνοούμενους, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού των νησιών τα εγκατέλειψε εξαιτίας των σεισμών. Θεωρούνται οι καταστροφικότεροι σεισμοί στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Ο Εγκέλαδος είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους τρεις ημέρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 9 Αυγούστου που έγιναν αισθητές οι πρώτες δονήσεις. Την Τρίτη 11 Αυγούστου του 1953, συγκλόνισε το νησί, ισχυρότατη σεισμική δόνηση το μέγεθος της οποίας προσδιορίστηκε στους 6,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τραυματίζοντας πολλούς κατοίκους.

Το χρονικό της μεγάλης καταστροφής

Σύμφωνα με τα τότε τηλεγραφήματα των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, το 75% των κατοικιών κατέστησαν επικίνδυνα ετοιμόρροπες, ενώ το σύνολο σχεδόν των σπιτιών δεν μπορούσαν να κατοικηθούν, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί.

Από αυτόν τον σεισμό κατέρρευσε τμήμα του Κόκκινου Βράχου και έκλεισε δρόμος του Κρυονερίου. Από τη δόνηση αυτή δεν υπήρξαν νεκροί, αλλά μόνο εννέα τραυματίες.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 11.30 το πρωί, έγινε ο μεγάλος σεισμός, που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στα ταλαιπωρημένα από τους προηγούμενους σεισμούς σπίτια και προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Για 45 δευτερόλεπτα η γη σειόταν με απίστευτη μανία, όλοι οι δρόμοι έκλεισαν από τα ερείπια, σκηνές φρίκης κατεγράφησαν απ’ άκρο σε άκρο της πόλης αλλά και στα χωριά. Μέσα από τα χαλάσματα ακούγονταν κραυγές πόνου και βογγητά. Με αυτοθυσία πολλοί πολίτες εφόρμησαν στα χαλάσματα για την διάσωση εγκλωβισμένων.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις ενώ μία από αυτές, έγινε η αιτία για να πέσει και το άγαλμα του Σολωμού στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Λίγες ώρες αργότερα η χαριστική βολή στην ήδη κατεστραμμένη πολιτεία δόθηκε με την σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έριξε όσα κτίρια δεν είχαν ως τότε καταρρεύσει. Ανάμεσά τους και το επιβλητικό καμπαναριό του Αγίου Διονυσίου. Κανένα σπίτι στην πόλη δεν μένει όρθιο παρά μόνο η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, το σχολείο του Άμμου, η Εθνική τράπεζα και η οικία Σαρακίνη στη σημερινή οδό Ελ. Βενιζέλου.

Τότε διακόπηκε η επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο και ο λιμενάρχης του νησιού αναγκάστηκε να φύγει εσπευσμένα για την Κυλλήνη και από εκεί να δώσει την πρώτη ενημέρωση στις κρατικές αρχές για το μέγεθος της καταστροφής.

Βοήθεια από τη θάλασσα

Στο κέντρο της πόλης η φωτιά σιγά-σιγά κατέκαψε τα πάντα. Στις πλατείες και τα πλατώματα μετέφεραν τους τραυματίες. Το βράδυ έφτασε στη Ζάκυνθο το αρματαγωγό του Β.Ν. «Λήμνος» με εφόδια και υλικό. Στο πλοίο επέβαιναν ο βουλευτής Γκίγκης Βούλτσος, και ο δήμαρχος, Νίκος Φιλιώτης.

Αργά το βράδυ έφτασε στο νησί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παν. Κανελλόπουλος με τορπιλάκατο του Β.Ν. που πήγαινε προς την Κεφαλονιά και χάρη στην παρουσία του ζακυνθινού κυβερνήτη της, Σπ. Πετρόπουλου, προσέγγισε τη Ζάκυνθο.

Ο αείμνηστος πολιτικός άφησε στις αρχές του νησιού όλα τα εφόδια που διέθετε το πλοίο με ένα ποσό 100.000 δρχ. για τις πρώτες δαπάνες και αφού περιόδευσε την καιόμενη πολιτεία ενημέρωσε την κυβέρνηση και την επομένη το πρωί αναχώρησε. Στο μεταξύ η φωτιά είχε κάψει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Η πρώτη ουσιαστική βοήθεια θα φθάσει το πρωί της Πέμπτης 13 Αυγούστου 1953, με τα πλοία «Κωστάκης Τόγιας» και «Γλάρος» και περιλάμβανε υγειονομικό και χειρουργικό υλικό μαζί με γιατρούς και νοσοκόμες. Μαζί τους και οι απεσταλμένοι του αθηναϊκού τύπου Ελένη Βλάχου, Λάμπρος Κορομηλάς και Αλέκος Σακελάριος. Στο πλοίο επέβαινε και ο έτερος βουλευτής του νησιού Διον. Καρρέρ. Στις 9 το πρωί έφτασε το βρετανικό καταδρομικό «Γκάμπια». Από το πλοίο κατέβηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με τα αναγκαία μέσα και ξεκίνησαν το έργο της κατάσβεσης.

Αργότερα την ίδια μέρα, έφθασε στη Ζάκυνθο ο αρχηγός των Mεσογειακών βρετανικών δυνάμεων στη Μεσόγειο, λόρδος Μαουντμάντεν που στο πρώτο του τηλεγράφημα χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Ζακύνθου χειρότερη και απ’ αυτή της Χιροσίμας μετά τον βομβαρδισμό της.

Διάγγελμα Αλ. Παπάγου – Έκκληση για βοήθεια

Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος μετά την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους υπουργούς συγκάλεσε το συντονιστικό κυβερνητικό συμβούλιο και αποφάσισε την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Παράλληλα, συγκροτήθηκε μεγάλη επιτροπή εράνου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό έκανε έκκληση για βοήθεια.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, έφτασε στη Ζάκυνθο το αρματαγωγό «Αλφειός» με σκηνές, εφόδια και φαρμακευτικό υλικό. Μία διμοιρία του Μηχανικού ανέλαβε την κατεδάφιση των καιόμενων κατοικιών. Ένα ακόμα επιταγμένο πλοίο, το «Άνδρος», κατέπλευσε στο νησί και παρέλαβε τραυματίες. Στο πλοίο επέβαινε και ο τότε Έφορος βυζαντινών αρχαιοτήτων Μανώλης Χατζηδάκης, που προσπάθησε να διασώσει ό,τι μπορούσε από τα ερείπια των εκκλησιών.

Νεοζηλανδοί στρατιώτες ανέλαβαν το δύσκολο έργο της περισυλλογής των νεκρών. Άνοιξαν το δρόμο κατά μήκος του ποταμιού του Αγίου Χαραλάμπη μέχρι το κεντρικό νεκροταφείο. Στην είσοδο του νεκροταφείου δημιούργησαν τον πρώτο μαζικό τάφο.

Το ίδιο πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο καταδρομικό Γκάμπια υπό την προεδρία του Βρετανού ναυάρχου Μάουνμπάντεν και των τοπικών αρχών. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής για τον συντονισμό και την κατανομή της ξένης βοήθειας. Στόχος των ελληνικών και ξένων δυνάμεων ο περιορισμός της φωτιάς, η ανεύρεση επιζώντων και η αποφυγή επιδημιών.

Η διεθνής κοινότητα κινητοποιείται

Η τραγωδία των νησιών συγκίνησε τη διεθνή κοινότητα. Ο αρχηγός του 6ου αμερικάνικου στόλου ναύαρχος Κάσσιντυ εγκαταστάθηκε στην Πάτρα και εφοδίασε με τρόφιμα και φάρμακα τα τρία νησιά που υπέστησαν καταστροφή. Σιγά-σιγά οργανώθηκε και ο διοικητικός μηχανισμός. Απλώθηκαν παντού σκηνές. Το μεσημέρι έφτασαν στη Ζάκυνθο ο τότε βασιλιάς Παύλος με τη σύζυγό του Φρειδερίκη και τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Το απόγευμα από μια αναζωπύρωση της φωτιάς κάηκε και η ιστορική εκκλησία της Φανερωμένης με όλους τους θησαυρούς που έκρυβε μέσα στα ερείπια.

Συνεργεία Ελλήνων, Βρετανών και Αμερικάνων στρατιωτών προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές και να βρουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Έφτασαν τρία ακόμα επιταγμένα πλοία και το αμερικάνικο πολεμικό «Ρόκμπριτζ» γεμάτα με φάρμακα, τρόφιμα και άλλο χρήσιμο υλικό. Το απόγευμα μπήκε στο λιμάνι και το βρετανικό καταδρομικό «Βερμούδες» σε αντικατάσταση του καταδρομικού «Γκάμπια». Μετέφερε είδη πρώτης βοήθειας και ελικόπτερο.

Οι επόμενες ημέρες βρήκαν τη Ζάκυνθο να προσπαθεί να «σταθεί στα πόδια της» μετά τα διαδοχικά χτυπήματα του Εγκέλαδου. Την Τρίτη 18 Αυγούστου, συστάθηκαν πέντε κέντρα εγκατάστασης και περίθαλψης σεισμοπαθών στον Σταυρό της Μπόχαλης, στους Κήπους, στην καμάρα του Αγίου Λαζάρου, στο Κρυονέρι και στην πλατεία Σολωμού και την επόμενη ημέρα κατέπλευσαν στο λιμάνι τα πλοία «Ιτέα» και «Συντ/άρχης Δαβάκης» με εφόδια.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι μεταδιδόταν ραδιοφωνικά ανακοίνωση του Βορειοαταλαντικού συμφώνου (ΝΑΤΟ) με το οποίο εκφραζόταν η συγκίνηση για τις απώλειες από τους σεισμούς και η ικανοποίηση για τη συμπαράσταση των κρατών-μελών του προς την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδος. Το κυβερνητικό συντονιστικό συμβούλιο στην Αθήνα αποφάσισε την ίδρυση υφυπουργείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.

Τις επόμενες μέρες έφθασε στη Ζάκυνθο ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος με το αντιτορπιλικό «Λέων» και περιόδευσε στους καταυλισμούς, στην πόλη και τα χωριά. Αποσύρθηκε η απαγορευτική διάταξη μετακινήσεως του πληθυσμού, ενώ τη Δευτέρα 24 Αυγούστου η πληγωμένη Ζάκυνθος εόρτασε τον Άγιο της. Το σεπτό λείψανο περιφέρθηκε στην καθιερωμένη λιτανεία μέσα από τα χαλάσματα της πόλης.

Τέλος, άρχισε να φτάνει η ξένη βοήθεια σε ξυλεία, οικοδομικά υλικά και λυόμενα. Πολύ σημαντικά για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων ήταν τα αποτελέσματα των διενεργηθέντων εράνων από την εκκλησία. Ξένες κυβερνήσεις απέστειλαν χρηματική βοήθεια και μεγάλο αριθμό λυόμενων κατοικιών. Η ζωή σιγά-σιγά άρχισε να επανέρχεται και οι κάτοικοι του πληγωμένου νησιού επαναδραστηριοποιήθηκαν και άρχισαν τα πάντα από την αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ξέσπασμα του Ανδρέα Γεωργίου: Κάποιοι κακοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι…

Μετά τα δημοσιεύματα περί χαμηλών πτήσεων της σειράς «8 Λέξεις» στα νούμερα τηλεθέασης ο Ανδρέας Γεωργίου απάντησε με ντοκουμέντα.Πόσταρε φωτογραφία στο facebook με τον...

Διεθνής σάλος: Και το BBC «αδειάζει» την Αντωνιάδου – «Είχε πείσει μέχρι και το ΕΛΚ και το Forbes»

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα της ελληνίδας επιστήμονα, Ελένης Αντωνιάδου, η οποία υποστηρίζει πως εργάζεται για τη NASA, χωρίς όμως αυτό να...

Διαζύγιο μετά από τέσσερα χρόνια γάμου – Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους με επιστολή στα Μέσα

Η γνωστή ηθοποιός παίρνει διαζύγιο μετά από τέσσερα χρόνια γάμου και την απόκτηση δύο παιδιών.Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση που γνωστοποιούσαν τον χωρισμό τους. «Μετά από...

«Συστημένο» του σαμαρικού antinews προς Μητσοτάκη – «Μαζέψτε τους Μπάμπηδες»

Ένα νέο ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνει η φιλοσαμαρική ιστοσελίδα antinews.gr, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου...

«Γεννάνε και τα κοκόρια της Κυβέρνησης Μαρία» (video)

Το συμπέρασμα είναι ένα για τον Δημήτρη Οικονόμου παρατηρώντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης PULSE που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.«Έχει τόσα θετικά νέα η...

Ποιος υπουργός δεν μπορεί να βρει αστυνομικούς για την προσωπική του ασφάλεια;

Ένας υπουργός δεν μπορεί να βρει αστυνομικούς επειδή έχει τη φήμη του κακότροπου. Αυτό αποκάλυψε ο Ευάγγελος Αντώναρος.Με ανάρτηση του στο Twitter θέτει...

Οι απειλές του Αρναούτογλου στον Λιάγκα εκνεύρισαν τη Σκορδά (video)

Η Φαίη Σκορδά ακούγοντας τις απειλές του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον Γιώργο Λιάγκα εκνευρίστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της.Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έγινε έξαλλος με...

«Καρφί» Αντώναρου για Παπαδημητρίου: Δεν είπε απλά πως το νερό είναι φθηνό

Σε μια συγκεκριμένη λέξη από τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου που προκάλεσε ντόρο ότι «το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό», εστίασε...

Έγκυος η Τάμτα; Ο Κασιδόκωστας πόσταρε μία φωτογραφία όλο νόημα

Η Τάμτα και ο Πάρις Κασιδόκωστας είναι ζευγάρι τα τελευταία χρόνια και πολύ ερωτευμένο.Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο μία κόρη...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Καθεστώς υποχρεωτικής ευτυχίας

Σκέφτομαι πώς θα ήταν οι «ειδήσεις» σήμερα αν ακόμα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.«Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πρόσφυγες στο ξέφραγο αμπέλι που έχει γίνει η χώρα...

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό στα Ιωάννινα

Στη σύλληψη ενός άνδρα, υπαίτιου για την πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια, προχώρησαν οι πυροσβεστικές αρχές στα Ιωάννινα.Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά το...

Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση: Η ΝΔ τελειώνει τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες

Στο κατάμεστο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στο κλείσιμο του 45ου φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και εξαπέλυσε...

Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, όπως επεσήμανε η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη...

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ – Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ (video)

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε νέο αιματηρό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, δύο άτομα σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν, μετά από νέο συμβάν με πυροβολισμούς, σε νυχτερινό κέντρο...

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αγιονόρι Κορινθίας

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/09), στην περιοχή Αγιονόρι Κορινθίας στα όρια με τον νομό Αργολίδας. Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις.Σύμφωνα με την πυροσβεστική...

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: Πάνω από 100 οι τραυματίες, κατέρρευσαν κτήρια (video)

Τουλάχιστον 105 άτομα τραυματίστηκαν, πάνω από 10 σπίτια κατέρρευσαν και δεκάδες έχουν ρωγμές, ως απόρροια του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ...

Με εισβολή στη Συρία απειλεί τις ΗΠΑ ο Ερντογάν – «Θα προβούμε σε μονομερείς...

Την ώρα που η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα οπλισμένο drone, η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να αναλάβει δράση στα σύνορα με τη Συρία, με...

Περιπέτεια για 250 επιβάτες του «Διονύσιου Σολωμού» – Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά λόγω...

Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο παρουσίασε βλάβη σε μία από τις μηχανές του έξω από το...

Αφιέρωση με… νόημα από τον Πάπα στον Αλέξη Τσίπρα

Η συνάντηση του Πάπα με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό διεξήχθη σε «ζεστό» κλίμα, με τους δυο άνδρες να μιλούν για πολλά θέματα. Με...

Τραγικό τέλος για ορειβάτη στον Όλυμπο – Ανασύρθηκε νεκρός

Θανάσιμα τραυματισμένος ανασύρθηκε, τελικά, ο ορειβάτης, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη θέση «Λούκι του Στεφανιού», στον Όλυμπο από το μεσημέρι του Σαββάτου...

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου (video)

Η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» το μεσημέρι του Σαββάτου. Ντυμένη με ένα φούξια φόρεμα με ασορτί γόβες καλησπέρισε...

To Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία προσπαθεί να αποφύγει τον «εμφύλιο» λόγω του… Brexit

Με μία σκληρή σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος άρχισε το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού κόμματος στο Μπράιτον, σε μία εξέλιξη πώς το Brexit απειλή...

Δείτε την Ελένη Μενεγάκη σε απογευματινή βόλτα με τη μικρή Μαρίνα

Η Ελένη Μενεγάκη απόλαυσε βόλτες με τη μικρή Μαρίνα το απόγευμα του Σαββάτου.Η παρουσιάστρια λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της αν και βρίσκεται σε...

«Ταρακουνήθηκε » η Αλβανία – Δύο ισχυροί σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά

Ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (21/09) στην Αλβανία. Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, που...

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τα σύνορα της ΕΕ...

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι πάνω από όλα δύναμη αποτροπής, δύναμη υπεράσπισης του Τόπου, της Διεθνούς Νομιμότητας, της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της...

Αποκλεισμός κοσμηματοπωλείου στο Χαλάνδρι από τον Ρουβίκωνα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μέλη του Ρουβίκωνα απέκλεισαν το μεσημέρι του Σαββάτου (21/09) στις 12:15 στο Χαλάνδρι κοσμηματοπωλείου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλο (συμπληρώθηκε ένας χρόνος από...

Άρχισε το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων η Περιφέρεια Αττικής

Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων άρχισε το πρωί του Σαββάτου (21/09) από τη λεωφόρο Μεσογείων και θα συνεχιστεί με τα συνεργεία της περιφέρειας, σε...

Ο Πάπας συνεχάρη τον Τσίπρα για το προσφυγικό, την οικονομία και την Συμφωνία των...

Συνάντηση που κράτησε σχεδόν μια ώρα είχε το Σάββατο (21/09) ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται...

Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στον Όλυμπο

Σε ακόμα μια αποστολή διάσωσης στον Όλυμπο έσπευσαν το Σάββατο (21/09) μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, άνδρες της Πυροσβεστικής και κλιμάκια της ΕΜΑΚ.Συγκεκριμένα από...

Γιάννης Κότσιρας: Συγκινεί με το μήνυμα για τον Μαχαιρίτσα – «Σ’ αγαπώ φίλε...

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μιας εμβληματική φιγούρας της μουσικής, που έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της...

Αυτός είναι ο Έλληνας τραγουδιστής που αποθεώνεται σε Ισραήλ και Βουλγαρία (video)

Είναι νέος, ωραίος και ανερχόμενος τραγουδιστής.Στην Ελλάδα, έχει ήδη ξεχωρίσει, καθώς έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες σε μεγάλες πίστες.Πριν λίγες μέρες, ολοκλήρωσε τις...

Συνελήφθη στη Μύκονο o αεροπειρατής της πτήσης της TWA

Εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό...

Την περαιτέρω εμπλοκή της Frontex και του ΝΑΤΟ αποφάσισε το Μαξίμου για το προσφυγικό

Τη συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών, την ενίσχυση των δυνάμεων του λιμενικού με σκάφη και προσωπικό και και την αύξηση της εμπλοκής της Frontex...

Φθιώτιδα: Βρήκαν νεκρό τον 38χρονο γιο τους στο δωμάτιο

Ο 38χρονος, ο οποίος διέμενε μαζί με τους γονείς του στην περιοχή του Μώλου στη Φθιώτιδα, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο δωμάτιό του.Οι...

Επίθεση με πέτρες σε αμαξοστοιχία στον Ασπρόπυργο

Τα εμπόδια που τοποθέτησαν άγνωστοι στις ράγες του τρένου, υποχρέωσαν το προσωπικό της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο 1317 Κιάτο- Αθήνα να σταματήσει ώστε...

Ζακ Κωστόπουλος: Τίμησαν τη μνήμη του, ζητώντας δικαιοσύνη για τον άδικο θάνατό του (video)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Αθήνα στην πορεία μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο στο Σάββατο (21/09). Οι συγκεντρωμένοι με συγκινητικά πανό και συνθήματα ζήτησαν δικαιοσύνη...

«Συναγερμός» στο Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα πέσει από γέφυρα (video)

Ανάστατοι είναι από το πρωί του Σαββάτου (21.09.2019) περαστικοί, διερχόμενοι οδηγοί και οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου Κρήτης.Ο λόγος ήταν ότι μια νεαρή κοπέλα...

Γαλλία:  7.500 αστυνομικοί στους δρόμους για τα «Κίτρινα Γιλέκα» – Ένταση και δακρυγόνα(video)

Επί ποδός βρίσκονται οι  γαλλικές αρχές  καθώς γίνονται και πορείες για το κλίμα, αλλά και κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί ο Εμανουέλ...

Fake News… κατά το δοκούν

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα fake News έχουν κατακλύσει το δημόσιο διάλογο κυρίως γιατί η διασπορά γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστώντας...