Ρέθυμνο: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα τροχαίων

Εκδήλωση μνήμης, για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, με τους συμμετέχοντες να αφιερώνουν τη σκέψη και την προσευχή τους σε όσους χάθηκαν άδικα στην άσφαλτο.

Μετά τη λειτουργία της αποκαθήλωσης, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων βρέθηκαν για πέντε λεπτά έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου και όπως ανέφεραν τα μέλη: «Αυτή η ημέρα της απέραντης Αγάπης του Χριστού για τον άνθρωπο, ας οδηγήσει την καρδιά μας, έστω για πέντε λεπτά, κοντά στα θύματα της ασφάλτου και μέσα από τα λίγα μικρά κεράκια μνήμης και περισυλλογής, ας δείξουμε την αγάπη μας κι ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς, για όλους όσους χάθηκαν τόσο άδικα».

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία των Πολιτών τα τροχαία δυστυχήματα δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όχι εναντίον των οδηγών, αλλά εναντίον των κατασκευαστών που παράγουν οχήματα τα οποία μπορούν να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες. Κάθε χρόνο τα μέλη της Πρωτοβουλίας αφιερώνουν πέντε λεπτά από τον χρόνο τους για μνήμη και περισυλλογή, για προσευχή, πέντε λεπτά για να ακουστεί η φωνή των θυμάτων της ασφάλτου ώστε να αφυπνιστούν όλοι στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στους ελληνικούς δρόμους, αλλά και το μέγεθος του δράματος που γιγαντώνεται μετά από κάθε δυστύχημα.

Στο Ρέθυμνο καταγράφτηκε σήμερα πέντε λεπτών σιωπή, αλλά ακούστηκε παντού το «φτάνει πια» όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο, όχι άλλος θρήνος στις οικογένειες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)