Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν τρεις για ληστεία και ένας για διακίνηση ναρκωτικών

Εξιχνιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Αυγούστου, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 σε βάρος ηλικιωμένου, καθώς επίσης και δύο υποθέσεις κλοπής στην οικία του ηλικιωμένου σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων ηλικίας 42, 43 και 44 ετών, κατηγορούμενων για ληστεία και κλοπή, δεδομένου ότι στις 19.02.2016, οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του 71χρονου και με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό. Μετά την έρευνα, αλλά και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε πως ο 42χρονος με τον 43χρονο και τον 44χρονο, διέπραξαν τη συγκεκριμένη πράξη, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 42χρονος και ο 44χρονος το Νοέμβριο του 2015, είχαν διαπράξει δύο κλοπές στο σπίτι του ηλικιωμένου, αφαιρώντας τότε συνολικά, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Επίσης σήμερα η ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο, συνέλαβε 56χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις περί ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του άνδρα, στο ποιμνιοστάσιο και άλλους χώρους ιδιοκτησίας του, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, έντεκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα κάνναβης βάρους 97 γραμμαρίων, ποσότητα νωπών κορυφών δενδρυλλίων κάνναβης και αυτοσχέδια τσιγάρα τα οποία περιείχαν ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.