Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται σπίτια (εικόνες – video)
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στα Σιμωτάτα Κεφαληνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά κινείται προς τη θάλασσα και έχει φτάσει στον οικισμό Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού και ενδέχεται να μεταβούν και άλλα οχήματα από την Κυλλήνη Ηλείας.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, λεωφορεία έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν τους τουρίστες ενώ κάτοικοι εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, στο inkefalonia.gr, «εκκενώνονται σπίτια στα Σιμωτάτα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευτυχώς δεν υπάρχει σπίτι που να έχει καεί. Στη 1 π.μ. θα ξεκινήσει καράβι από την Κυλλήνη, θα φτάσει Κεφαλλονιά κατά τις 2.30 π.μ. με ενισχύσεις σε πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook