Πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Τρίπολης, έπειτα από καταγγελία πολίτη και έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για απόθεση σύμμικτων αστικών απορριμμάτων στον χώρο παλαιού λατομείου, στη θέση Άγιος Βλάσης.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, στο σημείο έχουν εναποτεθεί περίπου 7.000 κυβικά μέτρα, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες και ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος, ενώ η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο.

Επίσης, ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και να μεταφέρει τα υπάρχοντα απορρίμματα σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση, εντός ενός μήνα, αλλιώς θα επιβληθούν εκ νέου διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο Ν.1650/86.

Παράλληλα, μέχρι να παυθεί η λειτουργία του χώρου, θα πρέπει να γίνει προσωρινή περίφραξή του για την αποφυγή κινδύνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον, διατάσσεται να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Κατά αυτής της απόφασης, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον Δήμο Τρίπολης, ενώ, αναφορικά με τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου, μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσιοποίησή της.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας