Πρόσφυγας προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στη Θεσσαλονίκη (video)

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, συγκεντρώθηκαν πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που φέρεται να απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι -μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης- με σκοπό να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Αναστάτωση προκλήθηκε, όταν ένας πρόσφυγας περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και προσπάθησε να βάλει φωτιά στα ρούχα του, ωστόσο άλλοι πρόσφυγες έσβησαν άμεσα τη φωτιά που άναψε αποτρέποντας τον από το να αυτοπυρποληθεί.

Στο σημείο βρέθηκαν μερικές δεκάδες πρόσφυγες, που έφθασαν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναικόπαιδα.

Παρότι ο λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός για τους πρόσφυγες, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν έως τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, όπου ζουν συγγενείς τους.

Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Όπως τονίζουν, αναμένουν έως το μεσημέρι πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να μετακινηθούν προς τα σύνορα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – thessnews.gr)