ΕΒΕΑ: Περισσότερες από 60.000 ευρώ κόστισαν οι ζημιές από τις επιθέσεις στα καταστήματα της Αθήνας
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών που προξενήθηκαν από τις καταδρομικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου ,ανέρχεται σε 60.000 – 70.000 ευρώ.

Το ΕΒΕΑ υποστηρίζει πως οι επιθέσεις έπληξαν 26 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, από τις οποίες 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερματίνων ειδών-τσαντών, κοσμημάτων, ειδών οικιακής χρήσης, γκαλερί και δύο είναι τράπεζες, όπου κατά δήλωσή τους έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως θραύση τζαμαριών, βιτρινών και πορτών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, επισημαίνουν ότι «καταδικάζουν απερίφραστα για μία ακόμη φορά τις πράξεις βίας».

Κλιμάκια του ΕΒΕΑ μετέβησαν το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου στην περιοχή και κατέγραψαν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, όπως το ίδιο είχε πράξει και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, του Μαρτίου 2009, του Μαΐου 2010, του Ιουνίου 2011 και στην Ερμού, τον Ιούλιο του 2017.

Όπως σημειώνεται, έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, με την οποία προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

«Ως εδώ» απαντά ο ΕΣΑ

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook