Οργή στην κηδεία του 52χρονου Ρομά – «Θα γίνω φονιάς αν δεν βρούμε δικαιοσύνη», απειλεί συγγενής του

Σε  κλίμα οδύνης αλλά και θυμού έγινε η κηδεία στα Εξαμίλια Κορινθίας του 52χρονου Ρομά, ο οποίος έχασε τη ζωή από πυροβολισμό που δέχτηκε όταν προσπάθησε να κλέψει στο χωριό Σολομό.

Στον άτυχο άνδρα είπε το τελευταίο πλήθος κόσμου με την οικογένεια και τους συγγενείς του θύματος να φωνάζουν ότι θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο δράστης να δικαστεί βάσει του νόμου. Ένας από αυτούς χαρακτηριστικά φώναζε. «Θα γίνω φονιάς αν δεν βρούμε δικαιοσύνη».

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο… Ο γιος του θύματος, υποστηρίζει πως ο πατέρας του χτυπήθηκε στο κεφάλι και όχι στον τράχηλο όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση του δράστη. Παράλληλα τονίζει ότι αν η δικαιοσύνη λειτουργήσει σωστά, τότε δεν θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Παρών στην  κηδεία του θύματος ήταν και ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης.  Ανάμεσα στα άλλα είπε πως αυτές οι εικόνες και τέτοιου είδους περιστατικά ντροπιάζουν όλο τον ελληνικό λαό. Επισήμανε εξάλλου ότι για την κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά φταίει το ίδιο το κράτος και οι κυβερνήσεις, οι οποίες τους αφήνουν στο περιθώριο και επιτρέπουν να συνεχίζεται η ύπαρξη «γκέτο».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook