Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξημένα κατά 5,3% στα 358,9 εκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2017 (α’ τρίμηνο 2016: 340,7εκ.) ενισχυμένα στο τρίμηνο παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Τόσο τα Αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 148,3 εκ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου μεγέθους το α’ τρίμηνο 2016, προσαρμοσμένου για την αύξηση της συμμετοχής επί του GGR. Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια μειώθηκαν κατά 3,6%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 78,5 εκ. το α’ τρίμηνο 2017, μειωμένα κατά 0,4% έναντι του προσαρμοσμένου για την αύξηση της εισφοράς επί του GGR EBITDA πρώτου τριμήνου 2016 στα 78,8 εκ.ευρώ.

Τα μεγέθη του α’ τριμήνου 2017 επιβαρύνθηκαν από την απεργία των πρακτόρων, καθώς και τα έξοδα ανάπτυξης που σχετίζονται, τόσο με τα VLTs όσο και με την υλοποίηση των νέων έργων. Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, το EBITDA α’ τριμήνου 2017 μειώθηκε κατά 15,6% έναντι της περσινής χρονιάς.

Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου 2017 ανήλθαν σε 39 εκ.ευρώ, χαμηλότερα κατά 8,7% έναντι των προσαρμοσμένων για την αύξηση της εισφοράς επί του GGR καθαρών κερδών του α’ τριμήνου του 2016 ύψους 42,8εκ. Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα μεγέθη, τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου του 2017 μειώθηκαν κατά 26,1% έναντι της περσινής χρονιάς.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, αναφέρει ότι παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. «Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο. Για το υπόλοιπο του 2017, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κόουπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας