Μια νέα ηλεκτρονική οδηγία, ο «Οδηγός καταναλωτή για την τηλεφωνία και το Διαδίκτυο», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή, η οποία έχει σκοπό την ενημέρωση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, είναι διαθέσιμη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (www.eett.gr).

Ο οδηγός περιλαμβάνει απαντήσεις στις 100 πιο συχνές ερωτήσεις καταναλωτών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως χρήστες υπηρεσιών τηλεφωνίας και Διαδικτύου, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εταιριών, τα βήματα για την επίλυση προβλημάτων, το ρόλο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην αγορά, καθώς και αρμοδιότητες άλλων φορέων σε θέματα καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο οδηγός της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επικεντρώνεται σε θέματα όπως είναι η φορητότητα τηλεφωνικών αριθμών, ο έλεγχος των χρεώσεων και η χρήση Διαδικτύου μέσω smartphone, η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), η υποβολή καταγγελιών, κ.ά. Επίσης, παρουσιάζει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναπτύξει και διαθέτει στο διαδικτυακό τόπο της για τους καταναλωτές και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Για την έκδοση του Οδηγού Καταναλωτή αξιοποιήθηκαν ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που έχουν προκύψει από τους εποπτικούς ελέγχους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και από τη διαχείριση των αιτημάτων/καταγγελιών από τον Τομέα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών (ΤΕΚ) της Αρχής.

Επισημαίνεται ότι ο Τομέας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών διαχειρίστηκε 7.319 γραπτά αιτήματα-καταγγελίες καταναλωτών εντός του 2015.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας