«Ο θάνατος του Ζακ δεν συνδέεται με τις δικές μας ενέργειες» – Τι υποστήριξαν οι τέσσερις αστυνομικοί
  • Υποστήριξαν πως οι όποιες επαφές τους με το θύμα πέρα του ότι ήταν σε μη καίρια σημεία και απολύτως νόμιμες, ήταν παντελώς ανεπαίσθητες και δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση
  • Επισήμαναν πως ο θάνατος του 33χρόνου ακτιβιστή δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες
  • Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος κατέθεσε πως το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό

Οι τέσσερις αστυνομικοί, που νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κινήθηκαν στη γραμμή της πλήρους άρνησης της κατηγορίας που τους αποδίδεται σχετικά με το θάνατο του 33χρονου, Ζακ Κωστόπουλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κοσμηματοπωλείο επί τις οδού Γλάδστωνος, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως οι όποιες επαφές τους με το θύμα πέρα του ότι ήταν σε μη καίρια σημεία και απολύτως νόμιμες, ήταν παντελώς ανεπαίσθητες και δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση. Επομένως -όπως φέρονται να κατέθεσαν- δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.

Επικαλούμενοι την ιατροδικαστική έκθεση και την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος, οι αστυνομικοί επισήμαναν πως ο θάνατος του 33χρόνου ακτιβιστή δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες.

Όπως φέρονται να υποστήριξαν χαρακτηριστικά, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος κατέθεσε πως το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρονος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Ακόμη, οι κατηγορούμενοι φέρονται να κατέθεσαν στον ανακριτή πως το σήμα της κλήσης που έλαβαν προκειμένου να σπεύσουν στο κοσμηματοπωλείο ήταν για εν εξελίξει ληστεία από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο. Κάτι, που όπως επισήμαναν κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, αποδέχεται και το ίδιο το κατηγορητήριο, ότι, δηλαδή, το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει κραδαίνοντας μαχαίρι σε κατάστημα προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, κατά τις πληροφορίες υποστήριξαν στις απολογίες τους πως το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

(lawandorder.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook