Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδάει σε σχολική γιορτή στη Λάρισα (εικόνες – video)

Στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε διασχολική μουσική ημερίδα με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου με θέμα «η μουσική συγκινεί, διδάσκει, επικοινωνεί με τα παιδιά».

Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο διευθυντής του Δ.Σ. Μελιβοίας Δημήτρης Πατρωνίδης, με κεντρικό προσκεκλημένο τον συνθέτη και τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ του δημιουργού , των μαθητών και της μουσικής γενικότερα κάτι που επιτεύχθηκε πέραν των προσδοκιών των υπευθύνων εκπαιδευτικών του προγράμματος.

Ακούστηκαν από τους μαθητές και των δύο σχολείων τραγούδια του δημιουργού, ο ίδιος τραγούδησε μαζί τους μίλησε για την μουσική του, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στίχοι των τραγουδιών του.

Οι ερμηνείες των τραγουδιών του από τους μαθητές, και τις δασκάλες μουσικής (Μαβίδη Αντιγόνη από το σχολείο της Μελιβοίας και Γκούντα Ευαγγελίας από το σχολείο του Λιτοχώρου) με την συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου ήταν συγκλονιστικές δημιουργώντας έτσι μία εξαιρετική ατμόσφαιρα που απόλαυσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ως αποτέλεσμα της σύνδεσης της σχολική ζωής με τον πολιτισμό.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγιάς κ Αντώνης Γκουντάρας.

Πηγή: larissanet.gr

Δείτε Επίσης