Ο δήμος Καλαμάτας έδωσε 12.000 ευρώ για τον σαϊτοπόλεμο, αλλά μόλις 160 ευρώ για την ασφάλεια
  • Νέα αποκάλυψη για τις ευθύνες του δήμου Καλαμάτας
  • Τι προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια για τα μέτρα ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο
  • «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα με τους σαϊτομάχους ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας», είχε δηλώσει τον Απρίλιο ο κ. Νίκας

Την ώρα που έχουν γίνει «μπαλάκι» οι ευθύνες για τη συγκλονιστική τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας με τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη, ένα έγγραφο από τη Διαύγεια «καίει» τον δήμο Καλαμάτας και τον Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας του «ματωμένου» εθίμου.

Συγκεκριμένα, μετά την αποκάλυψη ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας χρηματοδότησε με 12.000 ευρώ τον φετινό σαϊτοπόλεμο, το altsantiri.gr δίνει στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμη έγγραφο, αναφορικά με το ποσό που δαπάνησε ο δήμος για τα μέτρα ασφαλείας στο εν λόγω έθιμο.

Όπως θα δείτε παρακάτω, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της επιχορήγησης του σαϊτοπόλεμου, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» ενέκρινε μόλις 160 ευρώ για την ασφάλεια του χώρου.

«Προμήθεια πλέγματος για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου ώστε να πληρούνται οι όροι ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή του Σαϊτοπόλεμου», αναφέρει η απόφαση ανάθεσης των… 160 ευρώ.

Για την ιστορία, 20 ημέρες μετά τη σχετική απόφαση, στις 25 Απριλίου του 2019, ο κ. Νίκας διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον σαϊτοπόλεμο. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα με τους σαϊτομάχους ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας», είχε δηλώσει.

Το σχετικό έγγραφο από τη Διαύγεια:

Α.Κ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook