21-09-2019 | 19:26

Novartis: Σκάνδαλο χωρίς παραλήπτες;

 • Ένα μικρό παζλ του τι συνέβη πραγματικά με το σκάνδαλο Novartis
 • Τι αναφέρει η δικογραφία και σε ποια πρόσωπα κάνει focus
 • Οι αποδέκτες του «μαύρου χρήματος»
 • Ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας και των δημοσιογράφων

Μανώλης Καλουδάς

Η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο και γι’ αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Η έρευνα πραγματοποιείται από το FBI, υπηρεσία που δεν ελέγχεται ούτε απ’ αυτή την κυβέρνηση, στην Ελλάδα, ούτε από τις αντίστοιχες των 18 χωρών στις οποίες διεξάγονται άλλες, παράλληλες, έρευνες. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και ότι η κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στο έγκλημα.


Ότι σε όλο τον κόσμο ερευνούν τους κατηγορούμενους, ενώ τα δικά μας κανάλια και σύσσωμος, γενικά, ο Τύπος ψάχνουν αμέσως για το ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα. Μήπως έχουμε περάσει σαν χώρα σε κατάσταση οργανωμένης μαφίας; Ενώ υπάρχει αμέσως τεκμήριο αθωότητας για τους πολιτικούς, αμέσως οι δημοσιογράφοι σπεύδουν να δημιουργήσουν τεκμήριο ενοχής για όσους τολμήσουν να μιλήσουν για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Οι εγκαθιδρυτές του φόβου στην Ελλάδα και της επιβολής των κλειστών στομάτων θα πρέπει να είναι οι επόμενοι που θα λογοδοτήσουν στην ελληνική κοινωνία.

Προς το παρόν θα προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε στοιχεία της δικογραφίας τα οποία είναι γνωστά ή έχουν διαρρεύσει και σκέψεις, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα μικρό παζλ του τι συνέβη πραγματικά με τη Novartis.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η NOVARTIS

Η Novartis είναι πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία δημιουργήθηκε το 1996 μετά από συγχώνευση των εταιρειών Geigy, Ciba και Sandoz και έχει ως έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας. Η Geigy ήταν μία εταιρεία εμπορίας χημικών και χρωστικών που ιδρύθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας στα μέσα του 18ου αιώνα, η Ciba άρχισε να παράγει χρωστικές το 1859, ενώ η Sandoz ήταν μία εταιρεία χημικών που ιδρύθηκε στη Βασιλεία το 1886. «Η Novartis εστιάζει σήμερα στην καινοτομία ώστε να ικανοποιήσει τις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών παγκοσμίως», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίσημο site της εταιρείας.  

Δείτε επίσης: Novartis: Στο φως νέες μαρτυρίες – «Οι μάρτυρες έδωσαν στο FBI βίντεο και ηχητικά» (pdf)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» διεθνούς έρευνας από το 2013 για τον πιθανό χρηματισμό γιατρών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων λειτουργών, με στόχο την αθέμιτη προώθηση των προϊόντων της, έτσι ώστε να γίνει νούμερο ένα παίκτης στη φαρμακευτική αγορά παγκοσμίως. Αυτό φαίνεται να γινόταν τόσο στις υπόλοιπες χώρες που διεξάγεται η έρευνα, όσο και στην Ελλάδα.

Η έρευνα, ωστόσο, που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με τις υπόλοιπες έρευνες που διενεργούνται σε άλλες χώρες, όπως πρόσφατα τόνισε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Η δικογραφία χωρίζεται στην πραγματικότητα σε τρία μέρη. Ο χρηματισμός των γιατρών, τιμολόγια διαφήμισης και πρόσβαση στην πολιτική εξουσία. Στη δικογραφία υπάρχει email του Κωνσταντίνου Φρουζή προς τον πρόεδρο και Διευθυντή της Novartis Hellas, Arnout Ploos van Amstel, με το οποίο ζητά αύξηση διαφημιστικής δαπάνης, παρά το γεγονός ότι είχε ξεπεράσει ήδη την αντίστοιχη σε άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία ή Ιταλία.

Σε ένα άλλο email ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis ενημερώνει τον Arnout Ploos van Amstel ότι έχει πρόσβαση στην πολιτική εξουσία της χώρας και του ζητά να πορευτούν πολυκομματικά, καθώς επίκειται νέα, υπηρεσιακή, κυβέρνηση (κυβέρνηση Παπαδήμου).

Δείτε επίσης: Τι αναφέρουν τα έγγραφα του FBI για το ζεύγος Στουρνάρα σχετικά με τη Novartis (εικόνες)

ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Μίζες που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ και δίνονταν ακόμη και σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών και περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Η διατήρηση της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεταν επί ενάμιση μήνα κυρίως βραδινές ώρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους, είναι το μεγάλο στοίχημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Και οι τρεις ζήτησαν από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων εκφράζονται φόβους για την ίδια τους τη ζωή.

ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ

Τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια είναι οι:

 • Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός από την 20-6-2012 έως την 26-1-2015
 • Παναγιώτης Πικραμμένος, πρωθυπουργός από την 16-5-2012 έως την 20-6-2012
 • Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Υγείας από το έτος 2006 έως το έτος 2009
 • Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας από την 7-9-2010 έως την 17-5-2012
 • Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπουργός Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013
 • Μάριος Σαλμά, αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την 22-6-2012 έως την 23-6-2013
 • Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας από την 25-6-2013 έως την 9-6-2014
 • Ιωάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών από την 5-7-2012 έως την 10-6-2014
 • Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών από την 17-6-2011 έως την 21-3-2012 και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την 25-6-2013 έως την 25-1-2015
 • Γιώργιος Κουτρουμάνης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012.

30 ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ»ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»

Πληροφορίες από την εισαγγελία αναφέρουν ότι συνολικά στην υπόθεση «δωροδοκία» εμπλέκονται συνολικά 30 πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι όπως πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην σύμβουλοι, και συνεργάτες υπουργών, πρώην διοικητές δημοσίων οργανισμών και πρώην μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, που μαζί με πολιτικούς φέρεται να μοιράστηκαν εκατομμύρια ευρώ. Ένας από τους μάρτυρες φέρεται να είπε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πάρτι έγινε προ των μνημονίων».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Η κατάθεση – «φωτιά» για Γεωργιάδη, Αβραμόπουλο, Λοβέρδο (εικόνες)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1.500 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 600-800 ΕΥΡΩ

Ναι την περίοδο των μνημονίων έγινε περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης μετά από σχετική εισήγηση της Τρόικας. Αυτό δεν αφορούσε, όμως, όλα τα φάρμακα. Κάποια έβγαιναν «εκτός λίστας», όπως συνηθίζουν κάποιοι να λένε. Όπως για παράδειγμα το Gilenya της Novartis που είναι για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μια μηνιαία θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο κόστιζε περί τα 1.500 ευρώ, όταν η αντίστοιχη με ένα άλλο φάρμακο κόστιζε περίπου 600-800 ευρώ.

Σύμφωνα με προστατευόμενη μάρτυρα, ο Κ. Φρουζής είχε σχέσεις με όλες τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, οι οποίες με το αζημίωτο φρόντιζαν την εταιρία. «Ο Λοβέρδος εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Novartis γιατί το ζητούσε ο Φρουζής. Αυτό σημαίνει ότι εξυπηρετούσε την τιμολόγηση των φαρμάκων της εταιρίας, ενώ επηρέαζε με αυτόν τον τρόπο και την αποζημίωση. Για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο θα πρέπει πρώτα να αποζημιωθεί. Επί υπουργίας Λοβέρδου, ενώ δεν κυκλοφορούσε κανένα νέο φάρμακο για 1,5 χρόνο με σκοπό να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη, παρενέβη ο Φρουζής, ο οποίος χρημάτισε αμφοτέρους, προκειμένου να αποζημιώσουν το φάρμακο Gilenya, το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό, για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Πράγματι το φάρμακο αποζημιώθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία, αποφέροντας τεράστια κέρδη για την εταιρία». Η αποζημίωση έγινε μέσα σε ένα μήνα όταν η διαδικασία για τα υπόλοιπα φάρμακα διαρκεί περίπου 1,5 χρόνο.

FOCUS ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Η δικογραφία κάνει focus περισσότερο σε γραμματείς, οι οποίες γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα. Όπως στην ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Φρουζή, αλλά και στην ιδιαιτέρα του Άδωνη Γεωργιάδη. Στη δικογραφία, μεταξύ των καταθέσεων, σε σχετική ερώτηση προς τη γραμματέα του κ. Φρουζή για το αν έπεσαν στην αντίληψή της παράνομες μέθοδοι, απαντά: «Δεν θυμάμαι να έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι». Σαφής η απάντηση; Όχι.

Δείτε επίσης: Μεγαλώνει η λίστα των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis;

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πρώτη γραμμή άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά στελέχη της οποίας βρίσκονται στη δικογραφία, είναι ότι δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία σε σχέση με τις διατάξεις των Εισαγγελέων και τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου», αναφέρει μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Ο λόγος που δεν μπορούν να υπάρχουν τα έγγραφα των μαρτύρων στη δικογραφία είναι επειδή έτσι θα αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των μαρτύρων.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ»;  

Ο νόμος λέει ότι μόνο στο δικαστήριο, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των μαρτύρων. Υπεύθυνος γι’ αυτό θα είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου μετά από αίτημα του διαδίκου ή ακόμα και αυτεπάγγελτα.

Αν τα όσα υποστηρίζει ο προστατευόμενος μάρτυρας στην κατάθεσή του συνδυάζονται και με άλλα στοιχεία (τραπεζικοί λογαριασμοί, κ.α.) μπορεί να υπάρξει καταδικαστική απόφαση χωρίς να απαιτείται η αποκάλυψη των στοιχείων του μάρτυρα. Αν τα όσα υποστηρίζει δεν επιβεβαιώνονται με κάποιον τρόπο ή το δικαστήριο και μόνο αποκαλύπτει τα στοιχεία του και τον φέρνει για να τον ελέγξει ή τον κρατά σε καθεστώς προστασίας και δεν μπορεί να καταδικάσει.

ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ FBI

Έχει υποβληθεί αίτημα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά για να στείλει η αμερικανική δικαιοσύνη στοιχεία που έχει μετά από τις καταθέσεις Ελλήνων, οι οποίοι προσέφυγαν στις ΗΠΑ και κατήγγειλαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τη Novartis. Ακόμα απάντηση δεν υπάρχει.  

Το FBI έχει στείλει ενημερωτικά σημειώματα και πληροφορίες από τα οποία προκύπτει ότι το FBI ασχολείται με τις πρακτικές χρηματισμού πολιτικών αξιωματούχων στο συνολικό σκάνδαλο Novartis.

Δείτε επίσης: Διαψεύδουν οι εισαγγελείς τα περί σύσκεψης με Τζανακόπουλο για το σκάνδαλο Novartis

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΝΔ ΒΑΖΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Νέα Δημοκρατία μιλά συνεχώς για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και ότι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί υλοποίησαν σχέδιο πολιτικής σκευωρίας. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό όταν από την πρώτη στιγμή ο φάκελος πήγε στην Εισαγγελέα, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια που οι φάκελοι έμεναν κλειδωμένοι στα συρτάρια δικηγορικών γραφείων, μόνο οι ίδιοι μπορούν να το ξέρουν. Γιατί οι λαλίστατες, κατά τα άλλα, δικαστικές ενώσεις δεν έχουν βγάλει λέξη για το θέμα; Κι αυτό είναι κάτι που μόνο αυτές το ξέρουν.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προανακριτική επιτροπή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, θα προτείνει τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για διεθνές σκάνδαλο, και τονίζοντας πως, σκοπός σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας.

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Ή ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση βλέπουν άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis. Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική, καθώς άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να προχωρήσει η υπόθεση με πολύ προσεκτικό τρόπο, αφού αφορά εν ενεργεία πολιτικούς. Η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν, όπως κυβερνητική πηγή μας είπε, να κρατήσουν μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση στο ζήτημα, προκειμένου τα αποτελέσματα των ερευνών να μην γίνου βορά στους χρυσαυγιτισμούς.  

Δείτε επίσης: Διέρρευσε η ταυτότητα της φερόμενης μάρτυρος για το σκάνδαλο Novartis

ΜΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟΥΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Μόνο στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο η πλειοψηφία των ΜΜΕ να βάζει απέναντί της τους προστατευόμενους μάρτυρες και όχι τους εμπλεκόμενους. Οι λόγοι προφανείς και δεν χρήζουν φυσικά ανάλυσης. Οι δημοσιογράφοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα και επιδίδονται σε ρόλους ασκουμένων δικηγόρων υπεράσπισης. Κάποιοι ανησυχούν όχι μόνο γι’ αυτά που υπάρχουν, αλλά και γι’ αυτά που αναμένονται.

Το σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Το καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες αυτό. Το καταλαβαίνουν επίσης και οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι. Απλά πιστεύουν ότι η Novartis δωροδόκησε, αλλά κανείς δεν δωροδοκήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγκυος η Τάμτα; Ο Κασιδόκωστας πόσταρε μία φωτογραφία όλο νόημα

Η Τάμτα και ο Πάρις Κασιδόκωστας είναι ζευγάρι τα τελευταία χρόνια και πολύ ερωτευμένο.Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο μία κόρη...

Ο Γιώργος Παπαδάκης έπεσε από την καρέκλα και… χάθηκε από το πλάνο (video)

Ένα... ευτυχώς μικρό ατύχημα είχε ο Γιώργος Παπαδάκης σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.Ο παρουσιαστής ξαφνικά έπεσε από την καρέκλα του...

Διεθνής σάλος: Και το BBC «αδειάζει» την Αντωνιάδου – «Είχε πείσει μέχρι και το ΕΛΚ και το Forbes»

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα της ελληνίδας επιστήμονα, Ελένης Αντωνιάδου, η οποία υποστηρίζει πως εργάζεται για τη NASA, χωρίς όμως αυτό να...

Διαζύγιο μετά από τέσσερα χρόνια γάμου – Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους με επιστολή στα Μέσα

Η γνωστή ηθοποιός παίρνει διαζύγιο μετά από τέσσερα χρόνια γάμου και την απόκτηση δύο παιδιών.Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση που γνωστοποιούσαν τον χωρισμό τους. «Μετά από...

«Γεννάνε και τα κοκόρια της Κυβέρνησης Μαρία» (video)

Το συμπέρασμα είναι ένα για τον Δημήτρη Οικονόμου παρατηρώντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης PULSE που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.«Έχει τόσα θετικά νέα η...

Οι απειλές του Αρναούτογλου στον Λιάγκα εκνεύρισαν τη Σκορδά (video)

Η Φαίη Σκορδά ακούγοντας τις απειλές του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον Γιώργο Λιάγκα εκνευρίστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της.Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έγινε έξαλλος με...

«Καρφί» Αντώναρου για Παπαδημητρίου: Δεν είπε απλά πως το νερό είναι φθηνό

Σε μια συγκεκριμένη λέξη από τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου που προκάλεσε ντόρο ότι «το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό», εστίασε...

Έξαλλος ο Αρναούτογλου με τον Λιάγκα: Δεν χόρτασες; Άσε και κανέναν άλλον να φάει ψωμάκι (video)

Έξαλλος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Δημήτρη Παπανώτα. Ο λόγος;Τα σχόλια που έκαναν οι δύο παρουσιαστές για τον Γιώργο Λιανό...

Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος έκοψε από 1900 εργαζόμενους χρήματα που ο ίδιος… βγάζει  σε λίγες ώρες

Φαίνεται πως ο τίτλος του πιο πλούσιου ανθρώπου του πλανήτη δεν αποκτιέται χωρίς να χυθεί και λίγο αίμα. Προφανώς όχι του ίδιου του  Τζεφ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγικό τέλος για ορειβάτη στον Όλυμπο – Ανασύρθηκε νεκρός

Θανάσιμα τραυματισμένος ανασύρθηκε, τελικά, ο ορειβάτης, βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη θέση «Λούκι του Στεφανιού», στον Όλυμπο από το μεσημέρι του Σαββάτου...

Formula 1: Ασταμάτητος ο Λεκλέρκ, πήρε την pole position και στη Σιγκαπούρη (video)

Μια νέα επιτυχία για τον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος έχει πάρει... φόρα και δεν σταματάει. Μετά τις πρωτιές του στα γκραν πρι του Βελγίου...

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου (video)

Η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» το μεσημέρι του Σαββάτου. Ντυμένη με ένα φούξια φόρεμα με ασορτί γόβες καλησπέρισε...

To Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία προσπαθεί να αποφύγει τον «εμφύλιο» λόγω του… Brexit

Με μία σκληρή σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος άρχισε το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού κόμματος στο Μπράιτον, σε μία εξέλιξη πώς το Brexit απειλή...

Δείτε την Ελένη Μενεγάκη σε απογευματινή βόλτα με τη μικρή Μαρίνα

Η Ελένη Μενεγάκη απόλαυσε βόλτες με τη μικρή Μαρίνα το απόγευμα του Σαββάτου.Η παρουσιάστρια λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της αν και βρίσκεται σε...