Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

  • Το πέμπτο κατά σειρά αίτημα του πρώην πολιτικού
  • «Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν», υποστηρίζει ο καρδιοχειρούργος του

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω των συνηγόρων του.

Ο Τσοχατζόπουλος, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο φρουρούμενος, μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υπεβλήθη.

Μάλιστα, αυτό είναι το πέμπτο κατά σειρά αίτημα του πρώην πολιτικού.

Ο Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, υποστηρίζει ο καρδιοχειρούργος

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό, κατέθεσε ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Γ. Οικονομόπουλος που τον εγχείρισε, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη», υποστήριξε ο καρδιοχειρουργός και συνέχισε, αναφέροντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής».

Όπως επεσήμανε, πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί», είπε ο Γ. Οικονομόπουλος.

«Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του», επεσήμανε ο καρδιοχειρουργός.

Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί του αιτήματος στην επόμενη συνεδρίαση.

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Την ίδια ώρα, ενώπιον του δικαστηρίου συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Σήμερα απολογήθηκε η δικηγόρος Μαρία – Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία κατά το κατηγορητήριο ήταν εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε όσα της αποδίδονται και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Πριν από την κ. Τσεκούρα απολογήθηκε ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος επανέλαβε ότι είναι αθώος.