Οι μεταλλωρύχοι έκαναν έφοδο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος (εικόνες)

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική και αστυνομικών δυνάμεων.

Μερίδα, από τους περίπου 60 μεταλλωρύχους που είναι συγκεντρωμένοι, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό επιχείρησαν έφοδο στο εσωτερικό του υπουργείου όπου και παραμένουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έσπασε μια τζαμαρία στην είσοδο του υπουργείου ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Σημειώνεται πως οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να δουν υπογεγραμμένη και την τρίτη άδεια για την Ολυμπιάδα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι, δεν αποχωρούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εάν δεν λάβουν υπογεγραμμένες και τις τρεις άδειες για την Ολυμπιάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων υπογειτών στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, Χρήστο Ζαφειρούδα, υπήρξε δέσμευση του κ. Βερναρδάκη για την αντιμετώπιση του θέματος συνολικότερα, δηλαδή για την εξεύρεση λύσης και για τις Σκουριές.

Φωτογραφίες: Intime