Νέα στοιχεία για τους «μαϊμού» αστυνομικούς που εξαπατούσαν πολίτες στην Κρήτη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για τους «μαϊμού» αστυνομικούς που εξαπατούσαν πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο άνδρες, 42 και 53 χρόνων, που, σε λιγότερα από έναν μήνα (από 9 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου), εξαπάτησαν επτά συνολικά ανθρώπους στο δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν πέντε ακόμα άτομα.

Οι δύο άνδρες επέλεγαν ως θύματά τους κυρίως ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς ή ακόμα και ανθρώπους της εκκλησίας τους παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία και τους έπαιρναν χρήματα.

Ως αστυνομικοί τους έλεγαν πως θα διευθετήσουν κάποιες υποθέσεις τους και τους ζητούσαν χρήματα για δήθεν παράβολα ενώ ως άνθρωποι της εκκλησίας τους έπειθαν πως έκαναν έρανο είτε για κάποια ενορία, είτε για να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο.

Με αυτές τις μεθόδους οι δύο δράστες κατάφεραν και απέσπασαν 3.600 ευρώ σε μετρητά.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για εξαπάτηση.

Στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: cretapost.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook