Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ – «Απολύτως απαράδεκτα» καταγγέλλει ο Γαβρόγλου

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Ιουνίου εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση των έντεκα υποψηφίων αντιπρυτάνεων στις προσεχείς πρυτανικές εκλογές της 11ης Ιουνίου.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης, λέγοντας πως η αναβολή έγινε επειδή στο αμφιθέατρο του Γ.Π.Ν.Θ. “ΑΧΕΠΑ”, όπου θα γινόταν η ενημέρωση των μελών ΔΕΠ εισέβαλαν φοιτητές, σε συνέχεια των διαμαρτυριών της Τρίτης 4 Ιουνίου. 

Oι φοιτητές διαμαρτυρώμενοι για τα περιστατικά βίας εναντίον τους, ζήτησαν από τους υποψηφίους αντιπρυτάνεις να τοποθετηθούν για τα γεγονότα και να καταδικάσουν τον συνάδελφό τους, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνο Τοκμακίδη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από το Πανεπιστήμιο, ισχυριζόμενοι ότι γρονθοκόπησε φοιτητή.

Ο κ. Δαρδαβέσης συνομίλησε με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τους ζήτησε να καταθέσουν τις θέσεις τους, δεσμευόμενος να τις μεταφέρει στα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα.

Από την πλευρά του ο κ.Τοκμακίδης, ο οποίος μέχρι τώρα έχει την πλήρη κάλυψη του ΑΠΘ, απαντά πως έπεσε ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού και μάλιστα έχει κάνει και σχετική καταγγελία. Όπως διευκρίνισε, προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών του, του ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τον μώλωπα που φέρει στο μάτι, ενέργεια στην οποία προχώρησε, επισκεπτόμενος το εφημερεύον νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

Γαβρόγλου: Απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα

Με τη σειρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε τα επεισόδια  «απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα».

Επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη Κυβέρνηση τόσες δεκαετίες που είπε ότι όντως υπάρχει παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια και συγκροτήσαμε μία Ομάδα Εργασίας με τον κύριο Παρασκευόπουλο με εγκληματολόγους, εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας , όλων των αρμόδιων φορέων και βγήκε ένα πόρισμα. Και ζητήσαμε από τις Συγκλήτους, συμπεριλαμβανομένης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, να κάνουν σχόλια επί του πορίσματος και τι προτείνει το πόρισμα να γίνει. Σιωπή! Δεν σας κάνει εντύπωση; Υπάρχει ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, που σας είπα, που υπονομεύει τις δημοκρατικές δομές».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το Άσυλο που τροφοδότησαν και τα γεγονότα αυτά, παρατήρησε πως «η βία όπου υπάρχει , είναι και μία πρόφαση, και σας προκαλώ να πάτε και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και να δείτε τα στολίδια της χώρας μας αλλά βεβαίως δεν θέλουν να το κάνουν αυτό. Δεν είναι μόνο το ΑΠΘ. Υπάρχει θέμα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπάρχει πρόβλημα με τα κτήρια του Πολυτεχνείου κάτω στην Πατησίων και υπάρχει πρόβλημα και στο ΑΠΘ που έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τα οποία πάλι δεν έχουμε απαντήσεις».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook