Ναυάγιο στον Έβρο – Τουλάχιστον τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά (εικόνες)

  • Στους οκτώ οι αγνοούμενοι
  • Στο πλοιάριο επέβαιναν πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ποταμό Έβρο.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο πλοιαρίου στον Έβρο – Τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι

Στο πλοιάριο επέβαιναν πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην περιοχή της Ορεστιάδας στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από τούρκους διασώστες, μεταξύ των οποίων τα δύο άψυχα σώματα άνηκαν σε ανήλικα παιδιά.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα αγνοούνται. Όπως αναφέρει το euronews, oι ελληνικές αρχές στον Βόρειο Έβρο δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε και αυτή έρευνες από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

Τα θύματα του ναυαγίου

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της 37χρονης Ayşe Abdurrezzak και των δυο γιων της, 11 και τριών ετών αντίστοιχα. Στη φουσκωτή βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, επίσης δάσκαλος. Εκείνος είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που ακόμη αγνοούνται.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην ίδια βάρκα με την άτυχη μάνα, τα δυο της παιδιά και τον άνδρα της ήταν άλλη μια οικογένεια. Ένας άνδρας, μια γυναίκα και το 2,5 ετών παιδάκι τους. Μαζί τους κι ένας φίλος τους. Όλοι, μαζί με τον σύζυγό της 37χρονης που πνίγηκε, αγνοούνται.