Μηνυτήρια αναφορά του Υπουργείου Παιδείας κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών

Ο υπό εισαγγελική έρευνα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας κ. Ι. Βαφειαδάκης επιχείρησε σήμερα με δηλώσεις του σε ιστότοπο να θέσει θέμα αδιάβλητου των Πανελλαδικών Εξετάσεων είτε διαστρεβλώνοντας, είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία της ανακοίνωσης του Υπουργείου,  είτε ακόμη εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

«Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, αύριο το πρωί ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Γιάννης Παντής θα επισκεφθεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Το Υπουργείο έχει την υποχρέωση να περιφρουρήσει τους χιλιάδες υποψήφιους μαθητές από τυχοδιωκτικές συμπεριφορές και θα το πράξει σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο κ. Βαφειαδάκης όπως είχε δηλώσει στο «protothema.gr», ότι η μεταφορά των επαναληπτικών Εξετάσεων τον Σεπτέμβριο «ανοίγει παράθυρο» στην αξιοπιστία του συστήματος, καθώς εγείρονται σοβαρές ενστάσεις για την αξιοπιστία του συστήματος αφού δεν έχει δοθεί ο αριθμός θέσεων των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων, ούτε καν ένας αλγόριθμος για την επιλογή των υποψηφίων. Ως αποτέλεσμα μπορεί κάποιος που θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή και δεν γράψει καλά σε ένα μάθημα, να δηλώσει ασθενής, να λάβει μία διαβεβαίωση και στη συνέχεια να έχει όλο το καλοκαίρι μπροστά του για να μελετήσει και να βελτιώσει τη βαθμολογία του.