Μικρή ένταση σε Ηράκλειο και Χανιά (εικόνες)

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Χημικά και μολότοφ (εικόνες)

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια εστιάστηκαν κυρίως στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπου σημειώθηκε ένταση και συμπλοκή μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Κλήθηκε μάλιστα η πυροσβεστική, ώστε να σβήσει κάδους απορριμμάτων στους οποίους άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά, ενώ αυτή την ώρα τα επεισόδια έχουν σταματήσει και επανέρχεται η ομαλότητα στην περιοχή.

Ένταση και στα Χανιά

Την ίδια ώρα, στα Χανιά, άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του δημαρχείου Χανίων ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Δασκαλογιάννη

Φορείς και συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Δημοτική Αγορά των Χανίων, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος το 2008 έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συγκεντρωμένοι, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, λίγο πριν τις 21:00 ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία δημοτικής αγοράς σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που βρίσκονταν σε διαρκή επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων

Άγνωστοι, ενώ η πορεία περνούσε μπροστά από το δημαρχείο Χανίων, πέταξαν μπογιές στα σκαλάκια που οδηγούν στην είσοδο του κτιρίου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Δασκαλογιάννη έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.

Η πορεία ολοκληρώθηκε 40 λεπτά αργότερα και εκτός από τις μικροφθορές που προκλήθηκαν, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε ειρηνικό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Flashnews.gr

Φωτογραφίες Ηράκλειο: Intime