Μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες – video)

Διαδηλωτές πέταξαν αυγά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 17 Απριλίου ενάντια στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία αλλά και τους «επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.». Διαδηλωτές εκσφενδόνισαν αυγά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», αναγραφόταν στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στο οποίο έδωσε το “παρών” πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι με την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας, η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου εισέρχεται σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις από όλες τις μεριές του κόσμου. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει «στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα», όταν «έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ».

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη χθεσινή καταστολή της αντιπολεμικής κινητοποίησης φοιτητών, μαθητών, εργατών καθώς και η πρόσφατη τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν ως αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές πέταξαν αβγά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οδό Β. Σοφίας και, φτάνοντας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ.

Οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 18:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Κλαδικές Ενώσεις και Σύλλογοι ΕΒΕ, ενώ στα προπύλαια βρέθηκαν Σύλλογοι Συνταξιούχων και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής και Σύλλογοι Γυναικών.

 

Φωτογραφίες: Intime

Βίντεο: Twitter.com/@toniapap93