Τον οργανωμένο τρόπο που έδρασε το τάγμα της Χρυσής Αυγής σε άψογη συνεργασία με τον «επαγγελματία δολοφόνο» Ρουπακιά και την ανοχή της αστυνομίας κατέδειξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσής της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού, κατονομάζοντας τον Παναγιώτη Λαγό ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του γιού της.

«Ο Λαγός έδωσε την εντολή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ» κατέθεσε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα σε μια διαδικασία που δεν έλειψαν οι εντάσεις.

«Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος», είπε η ίδια με δάκρυα στα μάτια…

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων για την αλληλουχία των τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως είπε η κ. Φύσσα, ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια όταν ο γιος της και η παρέα του πήγαν στο “Κοράλλι” για να δουν τον αγώνα του Ολυμπιακού, τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου.

Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία, στις 00:37, ο Γιάννης Λαγός ειδοποίησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το “οκ” από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές».

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το ποιο θεωρεί κίνητρο της δολοφονίας η κα Φύσσα απάντησε: «Θέλουν να επιβάλουν την ισχύ τους σε οτιδήποτε είναι αντίθετο. Είναι αυτό που άκουσα σε βίντεο να λέει ο Πατέλης: ό,τι κινείται (σ.σ. εναντίον της Χρυσής Αυγής) σφάζεται. Με τον ίδιο τρόπο δεν έγινε με τον Σαχζάτ Λουκμάν; Με τον ίδιο τρόπο… Με μαχαίρι. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ θέλαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε».

Έχοντας διανύσει κάτι περισσότερο από 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή -σύμβολο πλέον του αντιφασιστικού αγώνα- η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε τις στιγμές που έζησε πριν και μετά τη δολοφονία του γιού της.

«Έψαχναν κάποιο κατάστημα για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα και είπαμε θα τα πούμε το πρωί. θα έμενα στη κόρη μου. Από εκείνο το απόγευμα δεν ξαναμιλήσαμε», είπε αρχικά η ίδια, μιλώντας για την τελευταία φορά που μίλησε με τον Παύλο.

«Στις 2 χτυπάει το τηλέφωνο, απαντάει η κόρη μου, καταλαβαίνει ότι έχει γίνει κάτι κακό αλλά μου λέει πως “δεν είναι σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε. Είναι στο κρατικό και θέλει να σε δει”. Δεν το πίστεψα. Πίστεψα πως έγινε κάτι πολύ κακό. Μπαίνω στο αμάξι και οδηγεί ο κουνιάδος της κόρης μου άρα είχε γίνει κάτι πολύ κακό. Φτάνουμε στο κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο απέξω, συγγενείς φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλεπω μπροστά μου δύο γιατρούς. Η γιατρός έκλαιγε. Έκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια: “Ο Παύλος έφυγε”.  Και είπα πως είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά. Η χρυσή αυγή. Και μου λέει υπομονή τον έχουν πιάσει. Και ότι η μαχαιριές ήταν επαγγελματικές. Ζήτησα να δω το παιδί μου. 5:30 μιλάγαμε και στις 3 βρήκα το παιδί μου με δύο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο. Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, απλά κοιμόταν και προσπαθούσα να το ζεστάνω…»

Από το κοινό κάποιος φωνάζει “Ρουπακιά σκυλολόι και ενώ η Μάγδα Φύσσα συνεχίζει την κατάθεσή της: Την άλλη μέρα προσπάθησα να μάθω τι έγινε από τη Χρύσα. 2 ημέρες δύσκολες και μετά μάθαμε από τη Χρύσα τι έγινε. Δεν ήταν σε κανένα κόμμα. Χρόνια ασχολούνταν με τη μουσική και επαγγελματικά.Μ.Φύσσα: Η μουσική του ήταν αντιφασιστική και αντιρατσιστική αλλά δεν μου είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με κάποιους. Ό,τι ξέρω είναι από τη Χρύσα και από ένα παιδί που ήταν μαζί τους. Τον  Μελαχρινόπουλο».

Στη συνέχεια, η Μάγδα Φύσσα εξιστορεί στην πρόεδρο της έδρας τα όσα γνωρίζει από εκείνο το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου: «Έψαχναν να δουν αγώνα, και τελικά έκατσαν στο “Κοράλλι” επειδή είχε τραπέζι. Πρώτη φορά πήγαν εκεί, η Χρύσα μου είπε πως δεν υπήρχε διαπληκτισμός στο μαγαζί. Μόλις βγήκαν είδαν να έχουν μαζευτεί Μελά και Κεφαλληνίας 20 μαύρες μπλούζες παραλλαγές άρβυλα, κρατάγανε ρόπαλα, λοστούς. Στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη υπήρχε αστυνομία, 4 από την ομάδα ΔΙΑΣ.Τα παιδιά είδαν από τη μια τους Χρυσαυγίτες και από την άλλη τους ΔΙΑΣ. ‘Ένας μεσάζοντας πήγε κ είπε στα παιδιά μη φοβάστε θα το κανονίσω εγώ ενώ ο Παύλος του απάντησε: “Τι να φοβηθώ, είναι η γειτονιά μου” με τον μεσάζοντα να ανταπαντά: “Φίλος είμαι, ειδικός φρουρός, να βοηθήσω θέλω”. Ταυτόχρονα πήγαινε και στους Χρυσαυγίτες και στην αστυνομία. Ξεκινάνε τα παιδιά να φύγουν. Ο ένας έφυγε με ταξί απευθείας. Διασχίζουν την Τσαλδάρη και περνούν απέναντι. Μαζί με τους 20 που ήταν εκεί άρχισε να έρχεται και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά και τους ρώτησε παιδιά ξέρετε που είναι η Κεφαλληνίας; Μετά μάθαμε πως αυτός είναι ο δολοφόνος. Αρχίζει όλο το τσούρμο με το τάγμα συνολικά 50 άτομα να τους πλησιάζει. Μόλις πέρασαν απέναντι και τους πλησίασαν τα άτομα αυτά άρχισαν να τρέχουν, να τους κυνηγάνε. Ο Παύλος είπε παιδιά τώρα τρέχουμε. Αλλά ο ίδιος δεν έτρεξε, και τον εγκλώβισαν σε ομάδες των 2-3 ατόμων για να έρθει μετά ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει….”

“…Έρχεται αυτός αντίθετα στην Τσαλδάρη. Είχαν χτυπήσει και άλλα δύο παιδιά πιο πέρα, ο Πάυλος ήταν μόνος του. Μου είπαν ότι βγήκε απ’ το αμάξι, και του δίνει δύο μαχαιριές στη καρδιά. Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα πήγε στην αστυνομία, στη γωνία και τους τράβαγε να πάνε εκεί, η απάντηση: “Δεν μπορούμε να επέμβουμε”. Την ώρα που τον Παύλο τον είχαν εγκλωβίσει οι άλλοι μέχρι να έρθει ο Ρουπακιάς. Δεν θα τον ξαναπώ με το όνομά του γιατί είναι δολοφόνος. Πριν γίνει αυτό έβριζαν και ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να μαχαιρώσει. Μέσα στο Κοράλλι ήταν οι Άγγος, Μιχάλαρος, Τσαλίκης και μετά ενσωματώθηκαν οι δύο τελευταίοι στο τάγμα. Από τη δικογραφία έμαθα πως έξω ήταν ο Καζαντζόγλου. Το χτυπήματα ήταν εκπαιδευμένου δολοφόνου, μου είπε ο γιατρός το πως έγινε. Πέθανε επί τόπου σε 4 λεπτά, πολύ σημαντικά για όσους μείνανε πίσω γιατί υπέδειξε το δολοφόνο του. Ο δολοφόνος πήγε να φύγει ενώ έφταναν και άλλοι αστυνομικοί. Τότε ο Παύλος σήκωσε τη μπλούζα και του λέει “Που πας ρε με μαχαίρωσες και φεύγεις;” Είχαν ήδη φτάσει και άλλοι αστυνομικοί και περιπολικό. Τον προλαβαίνουν όταν μπήκε στο αμάξι και πέταξε έξω το μαχαίρι. Η γυναίκα αστυνομικός φώναξε: “Ε όχι δεν είπαμε και μαχαίρια”…Έτσι μου είπε η Χρύσα…”

Στο σημείο αυτό είχαμε παρέμβαση της προέδρου η οποία ρώτησε τη μαυροφορεμένη μάνα του Φύσσα, τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αντίδραση της αστυνομικού: «Ότι αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

«Και για πιο λόγο να χτυπήσει τον Παύλο Φύσσα ο Ρουπακιάς;», συνέχισε η πρόεδρος: «Επειδή πήρε την εντολή απ΄ την οργάνωση και είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος», απάντησε αποστομωτικά η Μάγδα Φύσσα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

 

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας