«Λαβράκι» έπιασε η αστυνομία στην Αρκαδία – Επιχείρηση παράνομου τζόγου έπεσε στα δίχτυα της

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε την Πέμπτη 7 Μαρτίου τον ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αρκαδία, στο οποίο παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, καθώς και στοίχημα, μέσω ιστοσελίδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια.

Η αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση, ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία σε κατάστημα στην Αρκαδία διοργανωνόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος γινόταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές αυτής σε ορισμένα άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, καθώς και έπειτα από σχετική αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, υπήρχε εμπλοκή του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καταστήματος. Σημειώνεται, ότι η ιστοσελίδα είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρίας – καταχωρητή με έδρα τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη να στοιχηματίζει, μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας, κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παικτών – πελατών. Οπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς διαχειριζόταν τουλάχιστον δέκα ενεργούς χρήστες. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και 325 ευρώ, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook