Στο υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, στις  9 το πρωί η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και να του θέσουν τα αιτήματά τους, εκ των οποίων το βασικότερο είναι η ένταξη των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά:

Το σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. έχοντας τη στήριξη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Α.Ε. (PCT θυγατρική της COSCO) άνοιξε εδώ και αρκετούς μήνες το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., προκειμένου να καθοριστούν οι μισθοί, οι συνθήκες εργασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποστέλλοντας τα αιτήματα στις εργοδοτικές ενώσεις.

Ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ το σωματείο απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας , Υπουργείο Ναυτιλίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τους (ΣΕΠΕ, ΕΥΠΕΑ, Κεντρική Διεύθυνση του ΙΚΑ) με τα εξής αιτήματα:

Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Βαρέα Ανθυγιεινά ένσημα αφού αυτή τη στιγμή οι λιμενεργάτες καλύπτονται ασφαλιστικά με το ένσημο του ανειδίκευτου εργάτη, παρά το γεγονός ότι στις καταστάσεις προσωπικού του ΣΕΠΕ δηλωνόμαστε ως λιμενεργάτες κάτι που είναι παράδοξο και παράνομο.

Όλοι οι εργαζόμενοι να εγγραφούν στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και να αναγνωριστούν όλες οι ειδικότητες του κλάδου.

Την κατά νόμο σύσταση ενιαίας επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας των ανωτέρω συναδέλφων

Την διατήρηση του υφιστάμενου ελάχιστου αριθμού ασφάλισης για λήψη σύνταξης γήρατος (4.500 ημέρες ασφάλισης) και την αποτροπή ενδεχόμενης αύξησης του ορίου αυτού.

Την 3μερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας των εμπλεκομένων μερών για τη σύναψη της ΣΣΕ, δηλαδή Σωματείο, Εργοδοτικές Ενώσεις, Υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή ότι αλλάζει το ασφαλιστικό περιβάλλον σε βάρος όλων των μισθωτών και ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τις παραπάνω αναφορές – καταγγελίες βλέποντας με ανησυχία και αγανάκτηση οτι ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση έχει υπάρξει για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015 και ώρα 09.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να έχουμε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό.

Στην κινητοποίηση αυτή απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης σε όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε να παραστούν στην κινητοποίηση και να μας δώσουν βήμα για να παρουσιάσουμε τα αιτήματά μας.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας